Ursula von der Leyen la București: UE va susține Ucraina oricât este nevoie

Data:

Ursula von der Leyen la București: UE va susține Ucraina oricât este nevoie. Peședinta Comisiei Europene a menționat că situația din Ucraina este prioritară pentru UE.

Președintele Comisiei Europene se află zilele acestea la București, la congresul Partidului Popular European, unde a și fost desemnată candidat al Partidului Popular European pentru un nou mandat.

„Agresiunea Rusiei a încercat să șteargă Ucraina de pe fața pământului. Războiul se află acum în al treilea an și este mai adânc înrădăcinat și mai aprig ca niciodată.

Vedem puterea și pericolele unei ligi a dictatorilor în creștere. Războiul din Gaza și destabilizarea din Orientul Mijlociu.

Asistăm la concurența economică agresivă din partea Chinei și a altora și la tulburări”, a declarat Ursula von der Leyen.

Citește și: Laura Ștefan: Ucraina vrea să arate că merită încrederea europenilor. Proceduri transparente, din buncăr, pentru prevenirea corupției

Apropiații lui Putin amenință pacea

Președinta Comisiei Europene a mai spus că apropiații lui Puțin încearcă să răspândească ură în Europa cu scopul de a distruge starea de pace și unitatea.

„Prietenii lui Putin încearcă să ne rescrie istoria și să ne deturneze viitorul. Ei răspândesc ură din spatele tastaturilor. Și să nu existe nicio îndoială ce este în joc.

Europa noastră pașnică și unită este amenințată cum nu a mai fost niciodată de populiști, naționaliști și demagogi (…) Vor să ne calce în picioare valorile și vor să ne distrugă Europa. Dar noi, PPE, nu vom permite niciodată ca acest lucru să se întâmple”, a afirmat Ursula von der Leyen.

Acesta este un moment definitoriu pentru Europa și că susține Ucraina și statul de drept.

„Așadar, acesta este un moment definitoriu. Semnalul de astăzi de la București este că PPE reprezintă Europa, puternică și sigură, pașnică și prosperă, democratică și unită.

Suntem pro UE, pro Ucraina, pro statul de drept, în spiritul lui de Gasperi și al lui Adenauer, lui Vaclav Havel și Lech Welesa”.

Ucraina, cea mai importantă problemă de securitate

Președintele Comisiei Europene a mai declarat că cea mai mare problemă de securitate a Europei în acest moment este războiul din Ucraina și spune că Puțin este direct responsabil de toate persoanele care au murit în acest conflict.

„Când vine vorba de securitate nu există o problemă mai presantă decât Ucraina. Am fost în Bucea după ce a fost eliberată. Nu voi uita niciodată sacii mortuari aliniați.

Cetățeni nevinovați, femei tinere, bătrâni uciși de soldații lui Putin. Și nu voi uita niciodată părinții disperați ai căror copii au fost răpiți de Rusia. Lacrimile lor, temerile lor, agonia lor. Și, ca mamă și bunică, mi-a sângerat inima la auzul poveștilor lor. Putin este responsabil”.

Citește și: Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare ar aduce mai mulți oameni la vot, crede Roberta Metsola

Ursula von der Leyen la București: Putin este responsabil de moartea lui Navalnîi

Ursula von der Leyen spune că tot Vladimir Puțin este responsabil și de moartea lui Aleksei Navalnîi, dar dă asigurări că președintele rus va răspunde în fața justiției pentru faptele sale.

„Așa cum este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi. Și a fost uluitor să văd curajul acelor care au participat la înmormântarea lui Aleksei Navalnîi. Una dintre femeile curajoase a spus: „Navalnîi s-a sacrificat pentru a salva țara. Putin a sacrificat țara pentru a se salva pe el însuși”.

Putin este căutat pentru crime de război, și va da piept cu justiția. Există o sală de judecată care îl așteaptă la Haga. Nu poate exista nicio îndoială”.

Citește și: Ursula von der Leyen, desemnată candidata popularilor europeni pentru preşedinţia CE, la Congresul PPE de la Bucureşti

Europa sprijină Ucraina cât este nevoie

Președintele von der Leyen a afirmat că Europa va sprijini activ în continuare Ucraina pentru oricât timp este nevoie.

„Europa va fi alături de Ucraina, atâta timp cât va fi nevoie. Cu mai mult sprijin financiar și mai mult sprijin militar. Rusia a distrus case, spitale și grădinițe. Dar nu au putut distruge visul.

Visul unei Ucraine libere și prospere, care să își ocupe locul în inima Uniunii Europene. Astăzi, visul continuă să trăiască și în Moldova, Georgia și în Balcanii de Vest. Și, împreună, vom transforma acest vis în realitate. Aceasta este ceea ce Europa și PPE vor reprezenta întotdeauna”.

În finalul discursului, Ursula von der Leyen a spus că PPE este pregătit să facă față oricărei provocări și că este o onoare să poată să servească Europa.

„Asta este ceea ce susținem. Democrație, prosperitate, securitate. Nu poți avea una fără celelalte.

Noi, cei din PPE, suntem pregătiți să facem față acestei provocări. Cu încredere și leadership. Pentru mine este o onoare să mă aflu aici și să vă cer încrederea și sprijinul dumneavoastră. Și este o onoare unică în viață de a servi Europa noastră”, a declarat Ursula von der Leyen la București.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related