Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Data:

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au contestat decizia de vineri a Tribunalului Botoșani, prin care a fost revocată măsură preventivă, și au avut câștig de cauză.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, instanța de la Curtea de Apel a desființat hotărârea Tribunalului și a prelungit controlul judiciar. Cum decizia este definitivă, restricțiile impuse au fost menținute.

„Desființează, în totalitate, încheierea atacată, şi rejudecând, în temeiul art. 348 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 207 Cod procedură penală, constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată prin Ordonanța nr. 3/P/2024 din 02.02.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava, prelungită prin Ordonanța nr. 3/P/2024 din 25.03.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava, față de inculpatul ANDREI COSMIN – IONUȚ, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, prevăzută de art. 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000. În temeiul art. 207 alin. 4 Cod procedură penală rap. la art. 215 alin. 1 și 2 Cod procedură penală, menține măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpatul ANDREI COSMIN – IONUȚ, în aceleași condiții în care a fost luată, cu modificarea obligațiilor de la lit. b) ?i e) din ordonanță, în sensul informării și încuviințării prealabile a organului judiciar în fața căruia se află cauza (în loc de DNA ST Suceava)”, se arată în hotărârea Curții de Apel Suceava. Prin urmare, Cosmin Andrei rămâne sub control judiciar până la începutul lunii viitoare.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...