„Oriunde în lumea asta, ai fi zburat demult”. Ce facem cu profesorii și doctorii conspiraționiști

Data:

„Ce facem dacă un profesor conspiraționist intră la clasă și umple capul copiilor cu bazaconii?”. Recent, a circulat în mod repetat pe net această întrebare.

Întrebarea a generat numeroase discuții. Deși se referea la profesorii din Germania, a fost remarcat imediat că numeroși profesori din România se încadrează în această categorie (noțiunea de „numeroși” este relativă, dar realitatea este că și unul este prea numeros).

Citește și: Poți fi profesor și să distribui conspirații? Trei exemple care ne sperie

Răspunsul la întrebare este mai nuanțat și depinde de vârsta copiilor.

„Copiii” de la Facultatea de Drept a Universității din București au răspuns probabil cel mai frumos, când i-au spus „Pa, pa!” cui altcuiva decât lui Pliperea Plandemicus Mojar (că Major un poate fi numit).

S-a dus omul la sala de curs, după ce toată vara primise like-uri și emoticoane de la toate gospodinele foarte concerante că nu mai pot să-și pună rufele la uscat în liniște, din cauza nanoparticulelor răspândite de vaccinații care trag apa în avion.

După ce primise sute și mii de mesaje de susținere pentru cruciada lui împotriva ocultei. Și ce să vezi: numai doi studenți din 200 au considerat că au ce învață de la mnealui. Vai! Vai!

Citește și: Gheorghe Piperea se plânge că doar 2 studenți din 220 au venit la cursul lui

Alți „copii,” ceva mai mari, mi-au spus mie în ziua de 10 mai 2022 că văd acel moment ca pe o ruptură de epoca Astărăstoae.

Nu știu dacă era așa, dar realitatea este că, dincolo de marile aprecieri din partea tuturor sculerilor-matrițeri specializați în biologia moleculară a SARS-CoV-2, pe care și le-a securizat solid Profesorul Astarastoae, aproape toată lumea medicală cu care am discutat în ultimii trei ani se întreabă „ce s-a întâmplat cu Vasile?”

Pai ce să se întâmple: i-au sucit copiii aia conspirationiști mințile. Sau le-a sucit el lor? Cine mai știe?

O alta dimensiune a răspunsului la această întrebare o dă Laura Spinney, autoarea extraordinarei lucrări “Pale Rider: The Spanish Flu of 1918 and How It Changed the World”, care, realizând tocmai care sunt riscurile în perioada post-pandemică, a început să scrie articole de popularizarea științei pentru copii.

Ca acesta: “Why Vaccines Do Not Work Without Trust

Întrebarea corectă însă nu estea cea de mai sus, ci următoarea: ce ne facem cu doctorii ticăloși care sunt în stare de orice pentru a parveni politic? Care sunt în stare să pervertească orice argument ca să-și radicalizeze urmăritorii (sincer, nu mai înțeleg în ce scop, deoarece în mod evident locul unde se ajunge este complet irațional și nefuncțional).

Spre exemplu, în doar trei fraze, doctorul Răzvan Constantinescu ne-a arătat întreaga măsură a ticăloșiei sale.

„Derbedeii lumii mi-au omorât mama”, a scris pe Facebook.

Nu „derbedeii”. Un singur derbedeu. Care la începutul pandemiei i-a indus mamei ideea că infecția este mai ușoară decât o răceală („Mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții”). În loc să-i atragă atenția că, având o anumită vârstă și comorbidități, se află la risc.

Care mai târziu a început să spună că pandemia este exagerată, că dosarele medicale sunt falsificate. Că „oameni care au murit de patologii diverse au fost declarați morți de Covid.”

Care, atunci când a apărut vaccinul despre care a fost demonstrat în mii de studii că prevenea cazurile grave și decesele, în special la populațiile la risc, și-a sfătuit mama să nu se vaccineze.

Care însă asumă indirect că vaccinul funcționează, pentru că nu a intervenit atunci când „vaccinata fără mască” a sunat la ușa mamei.

Care, atunci când mama a ajuns cu COVID la spital, a început să țipe isteric că nu merge pulsoximetrul, în loc să admită lipsa de saturație cu oxigen.

Care, nefiind vaccinat și refuzând să poarte mască, n-a putut nici măcar s-o îngrijească pe mama lui (noroc de Daniela).

Care, atunci când mama lui era în spital, a continuat să mintă cu nerușinare, spunând, în plin val 4, că secțiile AȚI sunt pline doar pe jumătate.

Care, în loc să-și facă măcar niște elementare procese de conștiință, a continuat neabătut în aceeași direcție, făcându-se astfel responsabil de pierderea inutilă a altor mame.

Așa încât, secătură mică, daca vrei să știi cine este derbedeul la care faci referire, uită-te în oglindă. Este evident că asta o să-ți facă o mare plăcere. Dar nu va schimba faptul că trebuie să fii un mare ticălos ca să-ți aduci mama în discuție ca să obții puncte politice.

Citește și: Profesorii de pseudoștiință

„Credeți că m-aș putea opri vreodată?”

Nu. Ești pierdut. Marea problema a societății românești este că nu te-a oprit încă. Am rude și prieteni care cunosc o groază de lume fascinată de toxicitatea discursului tău.

Răul pe care-l faci în jurul tău pare să nu se mai oprească. Și ai o extraordinară capacitate de a minți, cu o nerușinare patologică. Asta e. Faptul că te mai poți exprima public din poziția pe care o ocupi în continuare fără nici un motiv reprezintă un argument suprem că România este un stat eșuat.

Oriunde în lumea asta, ai fi zburat demult. Dolores Cahill, care a vehiculat idei conspiraționiste similare, a fost zburată de studenții care au cerut concedierea ei!

„Până voi fi oprit, spulber tot!”

Nu mă voi mai obosi să răspund acestui ultim puțoism. A făcut-o altcineva mai bine și am să citez. Dacă acea persoană vă dori, o să se identifice. Dacă nu, ideile sale sunt probabil mai sistematizate și mai bune decât le-aș fi putut exprima eu:

„Cât de îndrăgostit e de propria lui persoană! Ce narcisist megaloman! Se crede un fel de superman, un salvator al omenirii! E caraghios și grețos în același timp. OMG!”

Dragostea de sine este mai mult decât transparentă. Dar nu păcălește pe nimeni. În momentul în care se va stropși cineva la tine, vei face în pantaloni, ca Draco în față la Shrieking Shack. Pentru că ești doar o caricatură sinistră.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


Comentariu publicat inițial pe Facebook, pe contul Cristian Apetrei.

spot_imgspot_img
Cristian Apetrei
Cristian Apetrei
Este profesor de boli infecțioase și microbiologie, la Universitatea din Pittsburgh (SUA). A fost profesor asociat la Tulane University. A fost cercetător științific la CIRMF (Centre International de Recherches Médicales de Franceville). A fost bursier postdoctoral la Hôpital Bichat Claude-Bernard, AP-HP. A fost profesor asistent la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” in Iași. A studiat la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași „Gr T Popa” Iași.
5 COMENTARII
  1. Apetrei,prof.Montagnier, Dr Judith Mikowitz sunt „neica nimeni”fata de tine,nu?printre altele am o carte din 2011 apărută în State, de 600 și ceva de pagini, fiecare capitol e scris de către un Ph.D. dar asta nu are importanta, in care se face conexiunea dintre spiritele cazute din biblie și planul de a crea o pLandemie PTR a avea motivul PTR a înțepa oamenii cu adn de maimuțe și alta nanotehnologie, scopul fiind întreruperea și anularea geneicreatorului din om și crede mă am citit genetica îmi spui și miede ce și cu ce drept e necesara schimbarea ADN ului prin așa zisevaccinuri? Eliminarea populației așa că i-ați mizerabilii de banisi latra Alta parte

  2. Îl cunosc personal pe Răzvan Constantinescu.
    Ceea ce ai scris despre el sunt numai neadevăruri și otravă!
    Pentru articol nu pot sa scriu decât
    👎👎👎

  3. Ce păcat că prostia nu doare!!! Din fericire, lipsa durerii lasă natura să-și urmeze cursul și să permită selecția naturală.
    PS:. mesajul nu este doar pentru autorul acestei capodopere, acestui monument de prostie (sau ticăloșie lucrativă???) ci și pentru sărmanii la minte care girează mizeria asta de site.
    PPS: îmi dau numele real, ca să nu existe niciun dubiu privind. motivația comentariului meu!

  4. Cum explicati ca am intratpe pagina de facebook ROVACCINARE, am comentat doar ceva absolut concret despre contaraindicatii ale vaccinului anticovid in anumite afectiuni si am spus ca apropo de reactii adverse si afectiuni declarate ale acestui ser pot da exemple chiar de pe situri ale OMS-ului, iar reactia a fost ca m-au blocat total, adica nici acum nu pot vedea pagina aceasta pe facebook… Am ramas uimita atunci, n-am injurat, n-am vorbit urat, n-am spus nu stiu ce teorii abracadabrante luate de pe situri obscure, nimic din toate acestea, ci vorbeam doar de chestii care chiar erau incluse in prospecte si de statistici de pe situri arondate OMS-ului…. si surpriza block total. Asta este libertate de exprimare, asta arata ca stiau sa-mi vina cu exemple clare ca vaccinul asta face bine oricui, orice istoric medical ar avea in orice conditii??! Asta mie mi-a spus totul despre cei care ne-au tot aratat partile STIINTIFICE a tot ceea ce scrieti mai sus. In momentul in care cineva se comporta asa cu mine imi este clar ca ascunde ceva, ca are niste interese, ca nu vrea sa se afle adevarul… Asa ca UNDE si CINE SUNT DE FAPT CONSPIRATIONISTII??? Sunt cei care isi asuma pana la capat pozitia lor, sau cei care se fofileaza si baga pumnul in gura tuturor celor care gandesc diferit de ei???!

  5. Cel mai monstruos și de speriat exemplu este cel al autorului și al celor care îi girează viziunile genocidare la unison: d’alde Mihali Ciprian – fost profesor de filosofie postmodernă, fost diplomat în state africane, om al sistemului – sau Cristian Presură – fizician de popularizare ce nu pierde nici un prilej de a se auto-ridiculiza susținând cu seriozitate nerozii care sunt contrazise de realitate de ani buni.

    Voi ăștia, toți trei & co., sunteți cei care aveți tupeul criminal și calomnios să vorbiți despre conspiraționiști ca despre niște presupuși bigoți marcați de mania persecuției. Păi, până în 1989 am avut un stat bazat pe conspirație, căci asta e definiția totalitarismului. În sec. XX am avut trei totalitarisme, plus lovituri de stat, înțelegeri secrete, asasinate, negocieri cu efecte globale incalculabile etc. Ce ne facem, modificăm istoria să nu cumva să părem că suntem prea preocupați de conspirații și nu suntem bolnavi mintal? Pentru a preveni efectele conspirațiilor avem codul penal, pușcăriile, parchetele, poliția și constituția cu separația puterilor în stat, libertățile și drepturile individuale. Să le abolim ca nu cumva să fim „bigoți conspiraționiști bolnavi de mania persecuției” pentru că nu avem încredere în stat, în politruci ca voi și ca atâția alții?

    Dar în ce vă privește pe voi, lucrurile sunt încă și mai sinistre: toți trei mințiți cu nerușinare. Efectele acestor așa-zise vaccinuri sunt dezastruoase, medici competenți și independenți arată în studii numeroase efectele dezastruoase de nivel genocidar pe care le provoacă această pandemie pseudo-vaccinală, audieri în Congresul american au dezvăluit conspirația de câteva decenii prin care guvernele se joacă de-a mutațiile virale și gain of function research, e dovedit deja că Pfizer și-a fraudat studiile de siguranță și eficiență manifestând același comportament criminal care a făcut această companie să fie un criminal recidivist cu multiple condamnări în instanțele penale pentru că a schilodit și omorât oameni cu produsele sale, toți cei implicați extrag profituri uriașe, măsurile anti-pandemice și protocoalele au fost deliberat concepute să ucidă, să îmbolnăvească și să terorizeze etc. etc., iar voi aveți în continuare tupeul, stipendiat cel mai probabil, de a ieși cu asemenea articole jenante prin minciuna sordidă, imbecilitatea crasă, găunoșenia debilă și criminalitatea lor sinistră.

    Măcar sunteți plătiți cu sume mari ca să merite să vă compromiteți în așa hal abominabil? Sau sunteți atât de proști încât acceptați să coborâți în hazna pentru sume derizorii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce-a căutat Iohannis la Washington: pentru el sau pentru România?

Ce-a căutat Iohannis la Washington. Președintele a reușit să...

Alianța PSD-PNL nu s-a rupt, a rămas într-un picior | Revista22

Alianța PSD-PNL nu s-a rupt, a rămas doar într-un...

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...