Primarul Iașului a făcut praf și proiectul Operei. Pierde finanțarea

Data:

Mihai Chirica n-a făcut nimic ca să pună Ministerului Culturii un teren liber de sarcini: a propus trei amplasamente proaste, toate au probleme.

Ministerul cere teren la cheie, fără să investească un leu în achiziție: creditul BDCE e doar pentru construcție, Primăria trebuind să-și asume rezolvarea amplasamentului.

Chirica nu comunică nimic cu Bucureștiul, își trimite subordonații la minister și nu avansează un pas: proiectul e mort în fașă deși banii, 15 milioane de euro, sunt deja alocați!

Singurul amplasament care se apropie de cerințe este cel de la fosta Școală Pavelcu, lângă Teatrul Național, însă Mihai Chirica n-a făcut nimic ca să cumpere cei 6.500 mp de la omul de afaceri Cristin Zămosteanu.

Primăria n-are acolo decât 5.000 mp, Guvernu cerând un amplasament cuprins între 6.000 și 10.000 mp.

Chirica nu negociază cu Zămosteanu, deși, culmea!, făcuse chiar Primăria o evaluare la acel teren, când voia să facă un schimb, și ieșise 2,84 milioane de euro. În realitate, dezvoltatorul cere mai mult.

REPORTER DE IAȘI propune amplasamentul din fața Policlinicii Mari: are 6.500 mp iar Statuia Independenței poate fi mutată în altă parte, fiind de factură comunistă

Termenul stabilit de Ministerul Culturii expiră în iarnă, iar primarul Chirica nu mai are timp de negocieri și tranzacții pe terenuri.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Zidurile Memorialului de la Sighet s-au umplut de suspine. Suferința și înălțarea deținuților politici

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related