Încă un succes ucrainean în Marea Neagră: corvetă scufundată în Crimeea (Aktual24)

Data:

Încă un succes ucrainean în Marea Neagră: dronele au scufundat o corvetă rusească din clasa „Tarantul” („Molniya”) în apropiere de Sevastopol, la sfârșitul lunii trecute, au declarat reprezentanți ai unui grup de partizani ucraineni, conform Newsweek.

Grupul de partizani ucraineni „Atesh”, care are sediul în Crimeea, a transmis printr-o postare pe Telegram că membrii săi au descoperit o corvetă de clasa „Tarantul”, („Molniya”), scufundată în Golful Hrafska, Sevastopol.

Probabil a fost „doborâtă în timpul unui atac cu drone maritime”, în urma cu câteva săptămâni.

Grupul a furnizat coordonate care confirmă că respectiva corvetă „s-a scufundat” între 28 și 31 decembrie 2023, a precizat vineri Institutul pentru Studiul Războiului, un think tank cu sediul în SUA, în ultima sa analiză a conflictului din Ucraina.

„Newsweek” nu a putut verifica în mod independent afirmațiile grupului de partizani, dar a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii prin e-mail.

Citește și Povestea fascinantă a unui basarabean ajuns procuror, ulterior judecător în România

Încă un succes ucrainean

Acest eveniment marchează cea mai recentă lovitură pentru președintele rus Vladimir Puțin, în legătură cu Flota din Marea Neagră, care a fost vizată de Ucraina în acest război, încercând să întoarcă soarta anexării Crimeei din 2014.

Regiunea este un hub logistic central al Rusiei pentru forțele sale din sudul Ucrainei. Flota rusă a Marii Negre a suferit numeroase pierderi de-a lungul războiului. Nava sa amiral, Moskva, a fost atacată și scufundată în aprilie 2022.

În septembrie 2023, Ucraina a lansat un atac cu rachete asupra cartierului general al Flotei Mării Negre din Sevastopol, care ar fi ucis o serie de ofițeri din conducere și ar fi doborât un submarin rusesc.

Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat în 26 decembrie, la scurt timp după un atac asupra portului Feodosia, că Rusia a pierdut 20% din Flota sa din Marea Neagra în ultimele patru luni.

Mai multe citiți în publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...