Procesul aurului din Roșia Montană: Gabriel Resources și România își cer reciproc zeci de milioane de euro, cheltuieli de judecată

Data:

Compania canadiană Gabriel Resources cere cheltuieli de judecată în valoare de peste 60 de milioane de dolari (mai mult de 55 de milioane de euro) statului român, în procesul aurului de la Roșia Montană. 

Procesul se judecă de 8 ani la Tribunalul Băncii Mondiale de la Washington.

Potrivit documentelor făcute publice, statul român a formulat pretenții judiciare cifrate la 60,5 milioane de lei, 2,3 milioane de euro și 2,9 milioane de dolari (circa 16 milioane de euro în total), iar Gabriel Resources cere României cheltuieli de judecată în valoare de 63,8 milioane de dolari.

Citește și: Mamaia revine din hibernare, în mini-vacanța de Rusalii: Stațiunea „luată cu asalt” la televizor face de fapt turism de weekend pentru clubberi și sezon de două luni pentru restul turiștilor

Statul român este reprezentat în litigiul cu Gabriel Resources de către consorţiul format din casa elveţiană de avocatură Lalive din Geneva şi firma românească Leaua şi Asociaţii.

Continuare în Alba24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: alba24.ro)

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...