Fondul Științescu, proiect inedit dedicat copiilor şi tinerilor de 6-19 ani

Data:

Fondul Științescu este lansat, după 6 ediții la Sibiu, și în județul Alba, de către Fundația Comunitară Sibiu și Federația Fundațiilor Comunitare din România, Romanian-American Foundation şi partenerul local Fundația Bosch.

„Așteptăm proiecte creative, inovative și care să facă pasiunea pentru educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) „contagioasă”.

Proiectele pe care le propui pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI”, au transmis organizatorii.

Citește și: Aktual24 | UMF Craiova, tentativă de mușamalizare a unui grav accident în care au fost implicați studenți: „Toată ziua s-au făcut presiuni enorme să tacă din gură și au fost amenințați din toate părțile”

La ediția pilot Științescu Alba pot aplica:

  • Profesori și învățători (individual sau în echipă);
  • Echipe mixte compuse din elevi, profesori sau studenți;
  • Echipe de pasionați ai științelor din medii profesionale diverse (ingineri, programatori, muzeografi, cercetători, biologi, fizicieni, chimiști, artiști pasionați de STEAM etc.);
  • Organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți și absolvenți;
  • Echipe compuse din elevi de liceu sau de studenți.

Fiecare aplicant poate depune mai multe proiecte, însă va primi finanțare pentru un singur proiect. Aplicanții pot face parte din mai multe echipe, însă nu pot avea rolul de coordonator decât într-un singur proiect.

Continuare în Alba24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: alba24.ro)

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...