Proiectul ”România Educată”. Iohannis cheamă la consultări săptămâna viitoare mediul politic și partenerii sociali

Data:

Preşedintele Klaus Iohannis va organiza, în perioada 5-7 iulie, la Palatul Cotroceni, o serie de consultări cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului „România Educată”, în contextul finalizării dezbaterii publice, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Astfel, luni, la ora 17,00, şeful statului va avea o întrevedere cu liderii coaliţiei de guvernare; marţi, de la ora 16,00, cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai comisiilor de învăţământ din cele două Camere; miercuri, de la ora 16,00, cu partenerii de dialog social din zona educaţiei şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul „România Educată”.

În cadrul discuţiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă şi linii de acţiune ale proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social şi politic, care să garanteze implementarea sa şi asumarea transpartinică, arată Administraţia Prezidenţială.

Proiectul România Educată primeşte 1,13 mld. euro dintre cele 3,6 mld. euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar peste 30% din resursele integrate la nivelul reformei România Educată vizează digitalizarea, declara ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Dacă intervenim pe palierul PNRR, încă suntem în negocieri cu Comisia Europeană, chiar dacă am depus PNRR-ul, avem 1,13 miliarde de euro sub tutela România Educată, din totalul de 3,6 miliarde de euro. Deci peste 30% din resursele integrate la nivelul reformei România Educată vizează digitalizarea pe mai multe paliere. În primul rând, este vorba de formarea resurselor umane, respectiv 100.000 de cadre didactice care vor avea o formare reală, cadrele didactice să aibă competenţe reale. Apoi vor fi 1.175 de smart lab-uri, o medie de 25 de labo­ratoare inteligente pe judeţ, compo­nenta digitală fiind estimată la 20% din dotarea unui laborator”, sublinia ministrul Educației.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursa electorală: „AUR este cea mai mare otravă”

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursă....