Aktual24: Proteste publice la Brașov, după ce consilieri locali PSD au atacat expoziția unui artist român

Data:

Proteste publice la Brașov, după ce consilieri locali PSD au atacat expoziția unui artist român, la Centrul Cultural Apollonia. O consilieră a susținut că această expoziție nu este „frumoasă” și că „oripilează”.

„Dezavuez total și condamn public decizia celor de la Centrul Cultural Apollonia, de a expune într-un spațiu ce ar trebui să fie al ‘frumosului; și esteticului, astfel de lucrări ce te oripilează.

În calitate de membru al Comisiei de cultură a Consiliului Local Brașov voi fi mult mai riguroasă în aprobarea bugetelor și în acordul asupra unor astfel de manifestări ale artei.

Brașovul și oamenii Brașovului sunt la un alt nivel și nu merită o asemenea etichetă”, a scris pe Facebook consiliera Alexandra Crivineanu (PSD).

Citește și: Problemele din programa pentru Istoria evreilor. Holocaustul, ignorate de Ministerul Educației și de experți

Ce mai susțin consilierii PSD

Poziții similare au avut și alți aleși locali. Numeroși brașoveni au reacționat revoltați față de tentativa de cenzură a politrucilor din Consiliul Local.

„În ce calitate stabiliți dumneavoastră la ce ‘alt nivel’ sunt brașovenii, comparativ cu ce nivel și stabilit de către cine?

Cât despre eticheta pe care nu o merităm, care este aceea și cine/unde a etichetat?

În calitate de persoană fizica ați avea (discutabil) dreptul să dezavuați/condamnați un act artistic, dar postarea este făcută în calitate de persoană publică, sunteți membru unui partid, consilier local și colac peste pupăză, prin autoimpunere politică – neavizată în domeniul cultural/artistic- membru al Comisiei de cultură”, a transmis o brașoveancă pe Facebook.

Expoziția Exces aparține sculptorului Virgilius Moldovan. Aceeași expoziție a fost și la mai multe muzee din Romania, printre care și la Muzeul de Arta din Craiova.

Culmea, Lia Oguta Vasilescu (PSD) nu a avut nimic de comentat în legătură cu aceste exponate care îi deranjează acum partidul.

Continuarea în Aktual24.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Centrul Cultural Apollonia / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....