Pericolul din spatele fructelor și legumelor

Data:

spot_img

Pericolul din spatele fructelor și legumelor. Pierderea gustului copilăriei” a devenit o realitate a vieții moderne.

Cu toții am auzit de fructele și legumele obținute controlat, în comparație cu cele naturale, echivalentele „gustului copilăriei”, care se pare că reprezintă atât o realitate, cât și o dorință de reconexiune cu o perioadă când viața era parcă mai simplă și mai liniștită.

Cât adevăr este în expresia „Gustul copilăriei”, pe care astăzi adesea nu-l mai regăsim în ce mâncăm? Spune cel mai „titrat” universitar din Iași în acest domeniu.

Ziarul de Iași a discutat pe larg despre acest provocator subiect cu prof.univ.dr. Vasile Stoleru,  prorector al Universității de Științele Vieții Iași, un reputat specialist horticol, cu precădere în domeniul „Tehnologii Horticole”. Acesta a prezentat reporterilor „Ziarul de Iași” mai multe argumente privind această poveste.

Citește și Tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer. Și nu mai poat da vina doar pe țigări și alcool

Pericolul din spatele fructelor și legumelor. Mai multe produse procesate, dezinteres față de calitate

„Bănuiesc că s-au schimbat și gusturile noastre în primul rând, datorită faptului că lumea a evoluat, și nu a rămas în aceeași situație. Vedem, mai ales acum, în cazul copiilor, faptul că ei consumă foarte multe produse procesate, gata preparate, ceea ce nu este foarte bine.

Cel mai mare pericol în momentul de față, nu neapărat doar în cazul fructelor și legumelor, este faptul că noi, în general, ca și consumatori, nu ne interesăm de calitatea produselor, adică de ceea ce conține produsul din punct de vedere al calității nutritiv”, a declarat specialistul pentru Ziarul de Iași.

Citește și Psihoterapeut despre riscurile consumului de droguri în rândul tinerilor

Așa cum a precizat chiar Vasile Stoleru, gustul echilibrat al celor mai multe fructe și legume de pe piața actuală a dispărut odată cu modificarea compoziției, respectiv introducerea unor noi compuși, soiuri și hibrizi. Astfel de fructe și legume asigură, în schimb, rentabilitate producătorilor.

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

 

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU
  1. Să vedeți, care veți mai vedea, când căldura mare va deșertifica solul și nu vom mai avea gustul de altădată. Nu vom mai avea fructe și legume pur și simplu. N-o spun eu, o spun specialiștii. Vă spune ceva temperatura 63,5⁰C în vara trecută în Brazilia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...

Maternitatea „Elena Doamna”: spital fără pacienți, dar cu medici bogați din cabinetele private | Reporter de Iași

Trucurile contabile ascund dezastrul financiar de la Maternitatea „Elena...