Spitalul din Gaza. State arabe acuză Israelul. IDF spune că explozia a fost cauzată de Jihadul islamic

Data:

O explozie puternică la un spital din orașul Gaza a ucis sute de persoane marți. Explozia vine pe fondul bombardamentelor israeliene, dar deocamdată părțile se acuză reciproc pentru atacul asupra spitalului, scrie Reuters.

Hamas dă vina pe armata israeliană pentru atacul asupra spitalului din Gaza. La rândul ei, armata israeliană anunță că nu a fost implicată și că explozia de la spital a fost cauzată de o rachetă palestiniană trasă greșit.

Țări arabe dau vina pe Israel pentru atac

Țări precum Siria și Arabia Saudită au acuzat Israelul pentru explozie. Ministerul de Externe al Libiei a acuzat Israelul de „crime de război și genocid” în Fâșia Gaza. Irakul a declarat trei zile de doliu.

Președintele Egiptului, Abdul-Fattah el-Sissi, a condamnat ceea ce el a numit „bombardarea deliberată” de către Israel a spitalului arab Ahli și „o încălcare clară privind dreptul internațional și umanitar.”

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat într-o postare pe X că țara sa condamnă „atacul asupra spitalului Al-Ahli Arabi” și că nu există nicio justificare pentru vizarea unui spital sau a civililor.

Emiratele Arabe Unite și Rusia au cerut miercuri o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

Citește și: Peste 500 de morți și răniți în spitalul bombardat în Gaza, acuză Hamas. Armata israeliană: A fost Jihadul Islamic

Israelul neagă implicarea în bombardarea spitalului

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că „teroriști barbari” din Gaza au atacat spitalul, nu armata israeliană.

Armata israeliană declară că nu a avut nicio implicare în explozia care a ucis sute de persoane la spitalul din orașul Gaza și că explozia a fost cauzată de o rachetă palestiniană trasă greșit.

Ar fi vorba, transmite armata israeliană, de un baraj de rachete tras de militanți palestinieni în apropierea spitalului.

„Informațiile din mai multe surse pe care le avem în mâinile noastre indică faptul că Jihadul Islamic este responsabil pentru lansarea eșuată a rachetei”, transmite armata israeliană.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: captură video Facebook StandWithUs 

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...