România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Data:

Cine să viziteze România și de ce? Fără o strategie pe turism, fără brand de țară, fără investiții în promovarea externă, fără viziune, România a pierdut orice șansă în ultimii ani de a atrage mai mulți turiști străini.

Guvernele au pierdut, în ultimul deceniu, bătăliile cu toți vecinii în materie de turism. Statul român nu și-a îndeplinit menirea, spune chiar actualul ministru al Turismului pentru Europa Liberă, dar a pierdut și banii puși la dispoziție, zeci de milioane de euro. Incompetență, birocrație și dezinteres, afirmă Dragoș Anastasiu, Alianța pentru Turism.

România a eșuat în promovarea turistică în plan extern, iar statul român nu și-a îndeplinit menirea de a crea un brand de țară și de a finanța promovarea externă. Verdictele sunt dure, dar reflectă realitatea și aparțin oficialilor și experților.

Europa Liberă a încercat să afle în ce punct se află promovarea turismului românesc în afara granițelor de la ministrul Turismului, Daniel Cadariu, și de la Dragoș Anastasiu, purtător de cuvânt al Alianței pentru Turism. Răspunsurile arată dezastrul unor politici care nu au dus nicăieri.

În timp ce Austria are un buget de 70 de milioane de euro pentru promovarea turismului, România alocă puțin sub 3 milioane de euro anual. Ultima strategie în materie de turism a fost făcută de Guvern în urmă cu 12 ani. De atunci nu s-a mai făcut nimic, nu s-a investit aproape deloc în imagine. Sunt bugete anuale infime, de două, trei milioane de euro, care nu pot impune România pe vreo hartă a vacanțelor.

Turismul a crescut datorită antreprenorilor, dar statul român nu a știut să valorifice potențialul. A pierdut bătăliile cu litoralul din Bulgaria și Grecia, dar pierde și în fața Croației. Totul este la zero în materie de promovare.

Continuarea în RADIO EUROPA LIBERĂ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia vrea să își extindă apele teritoriale în Marea Baltică | Argeșul Online

Rusia vrea să își extindă apele teritoriale în Marea...

Amenajarea centrului expozițional de la Cazinoul din Constanța va costa 1,5 milioane de euro | Info Sud-Est

Primăria Constanța a semnat, zilele trecute, contractul pentru realizarea...

Încă o vară cu trafic infernal în Oradea, din cauza șantierelor | Bihoreanul

Trafic infernal în Oradea. Municipalitatea are planificate șantiere pentru...