Rusia blochează importurile de fructe și legume din Republica Moldova

Data:

Rusia blochează importurile de fructe și legume din Republica Moldova. Producătorii agricoli nu vor putea exporta în Federația Rusă începând cu 4 decembrie. Decizia a fost publicată de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse – Rosselhoznadzor, informează Agora.md.

Federația Rusă oprește importurile de fructe și legume din Republica Moldova. Mai exact, Rosselkhoznadzor anunță că revine la restricțiile introduse în 2022 la importul din R. Moldova a produselor aflate sub carantină din Republica Moldova în Rusia.

„Motivul interzicerii este detectarea repetată a elementelor de carantină în legume și fructe care pot cauza daune de mai multe miliarde de dolari producției agricole rusești, precum și lipsa de răspunsuri din partea agenției competente din Republica Moldova la notele Rosselhoznadzor privind fiecare dintre încălcări și neasumarea măsurilor eficiente de prevenire a aprovizionării cu produse contaminate”, notează Rosselhoznadzor, potrivit Agora.md.

Citește și: Revoluționarul care s-a întors din Italia pentru a monta panouri fotovoltaice în România

Interdicția este pentru o perioadă nedeterminată și se referă la întreg teritoriul țării.

Rosselhoznadzor a impus o interdicție similară în 2022. Atunci, începând cu 15 august s-au interzis temporar importul de produse vegetale din aproape toate raioanele R. Moldova.

În lista neagră pentru exporturi de produse agricole au fost incluse practic toate raioanele țării cu excepția regiunii Transnistrene: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Șoldanești, Ștefan-Vodă, Taraclia, Ocnița, Teleneși și Ungheni.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Republica Moldova a transmis că decizia Rosselhoznadzor din Federația Rusă prin care sunt blocate importurile de fructe și legume nu este fondată și nu corespunde normelor internaționale.

Potrivit ANSA, fructele și legumele moldovenești sunt exportate în peste 80 de țări ale lumii, în acest an dublându-se cantitățile de prune și de mere exportate în țările europene.

Citește și: VIDEO Un spectaculos foc de artificii în culorile tricolorului, la Alba Iulia

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Două piețe din Timișoara, modernizate după sărbătorile pascale

Două piețe din Timișoara, modernizate. Cu investiții în derulare...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, pe traseul „300 de scări” din Slănic Moldova

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, vineri, pe traseul...