Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă să cedeze | DW

Data:

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă să cedeze. Astăzi este așteptat votul în Camera Reprezentanților de la Washington.

Ofițerul de artilerie staționat pe frontul din estul Ucrainei nu stă mult la discuții: „Fără muniție de artilerie, fiecare front este sortit pieirii”. Bărbatul descrie, într-un interviu pentru DW, o situație sumbră, dominată de lipsa de muniție a forțelor armate ucrainene. Este comandantul unei unități de artilerie ucraineană și vorbește pentru DW cu condiția păstrării anonimatului.

Citește și: Rusia trimite în Iran 24 de avioane Su-35, dar și sisteme de rachete S-400

Rusia trage la foc continuu

”Pierderile vor crește din cauza incapacității de a răspunde focului în mod adecvat cu foc”. Atacatorii ruși, în schimb, trag în ritm neîntrerupt. Soldații ucraineni sunt sub un permanent asediu al artileriei ruse. Avioanele de război ale Moscovei bombardează pozițiile ucrainene de la o distanță sigură din spatele frontului, unde firava apărare antiaeriană a KIevului nu are acces.

”La un moment dat”, spune ofițerul, ”vom ajunge ca nimeni să nu mai poată apăra frontul – cu toții vom fi răniți ori chiar morţi”. El se așteaptă la ”pierderea de poziții” și la ”un front care se prăbușește”.

Citește și: Campanie electorală cu excavatoare. A fost scoasă prima cupă de pământ. Promisiuni că panglica se va tăia peste 4 ani

Frontul din Ucraina riscă să cedeze

Potrivit unui calcul realizat de ISW la mijlocul lunii aprilie, de la începutul acestui an, forțele ruse ”au cucerit peste 360 de kilometri pătrați – o suprafață de dimensiunea orașului Detroit”, cel mai mare oraș din statul american Michigan.

Pericolul ca Ucraina să cedeze în fața trupelor președintelui rus Vladimir Putin este mai mare decât a fost în 2022. Îi lipsesc provizii semnificative de arme și muniție, pe care le așteaptă din partea statelor occidentale care susțin KIevul. Directorul CIA, Bill Burns, dar și Christopher Cavoli, comandantul forțelor armate americane în Europa (EUCOM), au confirmat situația de mai multe ori la mijlocul lunii aprilie, în apariții publice la Washington.

Continuarea, în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Imagine: Libkos/AP/dpa/picture alliance

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...