SUA au folosit o super armă pentru doborârea rachetelor iraniene | Aktual24

Data:

SUA au folosit o super armă pentru doborârea rachetelor iraniene. Este vorba despre SM-3 sau Standard Missile -3, având capacitatea de a elimina ținte dincolo de atmosfera terestră.

Navele de război ale marinei americane au folosit pentru prima dată în lupta un interceptor de rachete în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, relatează Business Insider, potrivit Aktual24.

Citește și Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Iranul a folosit rachete balistice

Comandantul Marinei, Carlos Del Toro, a declarat că forțele americane au tras cu racheta Standard Missile 3, sau SM-3, pentru a lovi rachetele balistice iraniene.

„Am lansat SM-2 (Standard Missile -2), am lansat SM-6 (Standard Missile -6) și SM-3 (Standard Missile -3), pentru a contracara amenințarea cu rachete balistice venită din partea Iranului”, a declarat Del Toro în cadrul unei audieri a Subcomisiei pentru apărare din cadrul Senatului privind alocările de fonduri, potrivit Aktual24.

Oficialii americani au declarat anterior că două distrugătoare, USS Arleigh Burke și USS Carney, care operează în estul Mării Mediterane, au distrus cel puțin patru rachete balistice iraniene.

Comentariile lui Del Toro în fața legislatorilor par a fi prima recunoaștere publică a Marinei privind folosirea SM-3 (Standard Missile -3).

Citește și De la mare la golf. Iranul nu a fost întotdeauna dușmanul Israelului

SUA au folosit o super armă. Rachete concepute pentru a opera în vidul din spațiu

SM-3 este un element al sistemului avansat de luptă Aegis al Marinei și folosește un vehicul de distrugere cinetică pentru a lovi și elimina rachete balistice cu rază scurtă și medie de acțiune în timpul fazei de zbor de la mijlocul traseului.

SM-3 are capacitatea de interceptare exo-atmosferică, ceea ce înseamnă că poate elimina ținte dincolo de atmosfera terestră, spre deosebire de celelalte capacități de apărare aeriană ale Marinei.

Acestea sunt misiuni dificile din cauza vitezei mari la jumătatea traseului și a necesitații de a ținti vehiculul de reintrare și nu motorul de rachetă care se separă.

„SM-3 sunt unice datorită faptului că sunt singurele rachete standard concepute pentru a opera în vidul din spațiu”, notează think tank-ul Center for Strategic and International Studies, conform Aktual24.

Continuarea în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: pixabay.com/ SpaceX-Imagery

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...