S-a ales președintele CJ Vrancea, funcție rămasă vacantă după decesul liberalului Cătălin Toma

Data:

S-a ales președintele CJ Vrancea. Ionel Celmare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea,a fost astăzi desemnat, într-o ședință de îndată, să exercite de drept atribuțiile președintelui  Consiliului Județean Vrancea, după ce fostul președinte, Cătălin Toma, a decedat.

Fostul președinte PNL Vrancea s-a stins din viață pe 17 februarie, din cauze medicale și, potrivit legii, unul dintre vicepreședinți trebuie să-i urmeze în funcție, până la finalizarea mandatului.

Cei doi vicepreședinți aleși de consilierii județeni au fost după alegerile din septembrie 2020 Ionel Cel Mare, fost ALDE, actual PNL și Marian Oprișan, PSD. Marian Oprișan a renunțat să candideze, astfel că noul președinte al CJ Vrancea a fost ales Ionel Celmare cu 30 de voturi pentru.

Citește și Cum vrea Ciolacu să elimine vizele SUA pentru români: pune presiune pe polițiști și magistrați să depună în masă cereri de plecare peste Ocean

S-a ales președintele CJ Vrancea

Emoționat până la lacrimi, nu atât pentru alegerea făcută, cât mai ales pentru pierderea suferită de Consiliul Județeabn Vrancea prin moartea lui Cătălin Toma, Ionel Celmare a propus consilierilor județețeni ca într-o următoare ședință Cătălin Toma să fie declarat cetățean de onoare post mortem al județului Vrancea.

De asemenea, el a mai propus ca viitorul campus universitar de la Focșani să poarte numele aceluiași Cătălin Toma, care și-a dorit atât de mult acest obiectiv, titrează Vrancea24.

Citește și: A murit președintele Consiliului Județean Vrancea. Liberalul Cătălin Toma, omul care l-a învins pe Oprișan

Cătălin Toma a murit în februarie

Cătălin Toma era internat la Institutul Matei Balș din București. S-a simțit mai rău în ultimele săptămâni, însă părea că și-a revenit. El și-a continuat activitatea și a participat, la începutul acestei săptămâni, la Paris, la o reuniune a Congresului Puterilor Locale de la Consiliul Europei.

De altfel, acesta s-ar fi internat în spital imediat după ce s-a întors de la acest eveniment din Franța, acuzând o răceală neobișnuit de agresivă.

Inițial, a fost internat la Focșani, apoi a fost dus la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București. Pentru că situația s-a complicat, a fost transferat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”. Dar nu a mai putut fi salvat.

Cătălin Toma avea 47 de ani. A fost primar al comunei Jariștea, senator, președinte al PNL Vrancea și, din anul 2020, președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...