Vin încă 18 tramvaie noi la Iaşi prin PNRR

Data:

Vin încă 18 tramvaie noi la Iaşi prin PNRR. Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a semnat, luni, contractul de achiziţie a 18 tramvaie noi, ce vor fi achiziţionate cu fonduri europene prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit declaraţiilor primarului Iaşiului, au fost depuse două oferte la licitaţia organizată în acest scop, din partea companiei PESA (Polonia) şi, respectiv, Bozankaya (Turcia), care au adus deja câte 16 tramvaie moderne.

Bozankaya a avut o ofertă net superioară

După soluţionarea contestaţiilor, licitaţia a fost câştigată de compania Bozankaya, care a avut o ofertă net superioară celei poloneze, în valoare de aproximativ 34 de milioane de euro. Tramvaiele vor avea o capacitate de minim 135 locuri, din care minim 30 pe scaune, minim 5 locuri accesibile pentru persoane cu dizabilităţi, şi toate dotările moderne precum aer condiţionat, instalaţie de încălzire, sistem de supraveghere şi audio-video, panouri LED, echipamente Wi-Fi, sistem GPS, sistem de avertizare la coliziune.

Citește și Ministra Justiției, despre judecătoarea care a întrebat dacă decedatul accidentului de la 2 Mai e în sală: „Am paralizat când am citit”

Cele 18 tramvaie urmează a fi livrate până la data de 30 iunie 2026, întrucât finanţarea este asigurată prin intermediul PNRR – Componenta 10 „Fondul Local”. De asemenea, în această perioadă Primăria Municipiului Iaşi finalizează şi evaluarea celor două oferte primite la licitaţia pentru achiziţia a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, a 25 de staţii de încărcare rapidă şi a opt staţii de încărcare lentă. Cele 25 de autobuze electrice vor avea o capacitate de transport de minim 50 de persoane, din care minim 24 pe scaune. Mai multe citiți în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...