Sate întregi din Iaşi în care niciun elev nu a luat peste 5.00 la Evaluare

Data:

spot_img

Paradoxul evaluării naţionale în judeţul Iaşi: judeţul cu cele mai multe medii de 10, dar şi cea mai slabă promovabilitate din ultimii ani. În timp ce elita şcolară se concentrează în municipiul Iaşi, în topul urban al rezultatelor la evaluarea naţională doar un colegiu din Paşcani reuşeşte să se strecoare printre cele ieşene. În schimb, toţi candidaţii proveniţi de la patru şcoli din mediul rural au obţinut medii sub 5. Iar în municipiul Iaşi alte şcoli şi licee, precum Liceul cu Program Sportiv, sunt comparabile ca rezultate cu cele de la sate.

Candidaţii la examenul de evaluare naţională proveniţi din patru şcoli din mediul rural din Iaşi au eşuat în proporţie de 100%.

Şcoala gimnazială Crucea (comuna Lungani), cu 22 de candidaţi înscrişi, dintre care trei au absentat, conduce în clasamentul ratărilor, cu toate celelalte 19 medii, ale candidaţilor prezenţi, sub 5. Mai exact, la Crucea, profesorii par să fi pus cruce învăţăturii pe care trebuie să le-o transmită elevilor, în condiţiile în care cea mai mică medie obţinută de un candidat de la această şcoală a fost 2,20, iar cea mai mare 3,85.

Şcoala Gimnazială Alexeni (comuna Ţibana) a avut şapte candidaţi înscrişi la examen, unul nu s-a prezentat, iar ceilalţi au obţinut medii ale notelor de la examenele de limbă română şi de matematică cuprinse între 2,90 şi 4,32.

Citește și Aproximativ 30 de români vor fi evacuați de pe insula Rodos, acolo unde un incendiu major a afectat mai multe zone turistice

La Zbereni (comuna Cotnari) nu a lipsit niciunul dintre cei şase candidaţi înscrişi la examen, dar nici prezenţa nu i-a ajutat prea mult: notele lor au fost de la 2,72 până la 4,30.

Şcoala Gimnazială Roşu (comuna Răducăneni) a avut doar patru candidaţi, unul a absentat, trei au reuşit să obţină note între 2,75 şi 4,25. Pe locul al cincilea în topul celor mai slab pregătiţi candidaţi la examenul de evaluare naţională s-a clasat Şcoala Gimnazială Humosu, comuna Sireţel. Din 16 candidaţi, 14 au obţinut medii sub 5, unul a absentat şi cel mai bun candidat a reuşit să obţină o medie a notelor de la matematică şi română de 5,07. Analiza completă poate fi citită în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related