Şefie abandonată de un membru PSD, după ce a prins şapte contracte cu statul

Data:

Şefie abandonată de un membru PSD după ce a prins şapte contracte cu statul. Demisie surprinzătoare de la Drumuri Naționale. Andrei Beilic, șef de sector în cadrul Secției de Drumuri Naționale Botoșani, a decis să părăsească începând de astăzi structurile Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Da. Așa este – am demisionat. De acum în voi desfășura activitatea în mediul privat. Am făcut acest pas pentru a avea mai mult timp pentru familie, mai ales că soția urmează să aducă pe lume un copil”, a spus Andrei Beilic.

Demisia surprinde cu atât mai mult cu cât Andrei Beilic a fost promovat de organizația județeană a Partidului Social Democrat (PSD) în mai multe Consilii de Administrație de la unitățile de interes public.

De altfel, el deține calitatea de administrator în CA-urile de la Eltrans și Urban Serv (n.r. – la Urban Serv este chiar președintele CA), două unități aflate în subordinea Consiliului local, iar pentru o perioadă de timp (n.r. – aprilie – octombrie 2021) a făcut parte și din CA de la operatorul de apă Nova Apaserv, din subordinea Consiliului Județean, structuri ale administrației publice locale controlate în prezent de PSD, după alegerile din toamna lui 2020.

Lucrări obţinute cu primării din judeţ

Este drept, înainte de pandemie, în 2019, el și-a făcut o firmă prin programul Start-up Nation, cu fonduri europene nerambursabile.

Este vorba de societatea Via Axa Proiect 29 – profilată pe inginerie, consultanță și proiectări de drumuri și poduri, un domeniu oarecum adiacent cu cel de la Drumuri Naționale și un domeniu în care e mai greu să dezvolți afaceri cu mediul privat, drumurile fiind în esență o problemă a instituțiilor statului. Deși era o firmă abia înființată, societatea a început să obțină lucrări cu diverse primării în județ.

Citește și Democrația suferă în toată Europa. Doar 33% dintre cetățeni cred că țările lor sunt conduse democratic

Doar că, deși societatea avea activitate, firma nu a fost menționată nicăieri – nici în declarația de avere a tânărului politician Andrei Beilic, la capitolul „venituri”, și nici în declarația de interese pe care acesta le-a depus în momentul în care a candidat, anul trecut, la un mandat de consilier județean. 

„A fost pe repede înainte și am depus ultimele declarații depuse la Drumuri Naționale, dar anul acesta trebuie să le updatez””, a recunoscut Andrei Beilic.

Asta deși la toate datele de contact ale firmei – sediu și număr de telefon – figurează exact datele lui. În schimb, înregistrată pe SEAP, firma își adjudeca contract după contract.

Andrei Beilic a figurat inclusiv pe lista de candidați PSD la Consiliul Județean

În plus, potrivit Termene.ro, el ar fi avut legături și cu o altă firmă, Edmond & Asociații, cu sediul social în București, la care asociat unic a fost un anume Voinea Edmond Corneliu din Bucecea. Firma a avut afaceri numai în 2013, când Beilic a fost numit administrator, după care a fost dizolvată în 2019.

Mai multe puteți citi în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related