Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Data:

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma să participe premierul Donald Tusk, au anunțat Serviciile Speciale poloneze.

Serviciile Speciale poloneze au anunțat că au descoperit și demontat „un dispozitiv care ar putea fi folosit pentru a asculta conversațiile” într-o sală în care Consiliul de Miniștri polonez – inclusiv prim-ministrul polonez Donald Tusk – urma să se reunească la Katowice, relatează Kyiv Post.

Citește și O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Dispozitiv de ascultare găsit în timpul unui control de rutină

Întâlnirea a continuat așa cum era planificat după ce dispozitivul a fost îndepărtat.

„Serviciile desfășoară activități suplimentare în această chestiune”, a declarat Jacek Dobrzynski, purtător de cuvânt al ministrului polonez Coordonator al Serviciilor Speciale, pe X (cunoscut anterior ca Twitter).

Colonelul Boguslaw Piorkowski, purtător de cuvânt al Comandantului Serviciului de Protecție de Stat, a declarat pentru presa poloneză că dispozitivul a fost descoperit în timpul unui control de rutină.

Continuarea în Aktual24

Al doilea scandal într-o săptămână

Ulterior invaziei Rusiei și începerii conflictului din Ucraina din 2022, respectiv posterior acordării sprijinului polonez arătat ucrainenilor, devenind un centru internațional pentru ajutor militar și umanitar, Polonia a devenit ținta spionajului.

Găsirea dispozitivului care ar putea fi folosit pentru ascultarea conversațiilor, ridică și mai multe semne de întrebare, cu cât săptămâna aceasta Polonia a fost zguduită de un alt scandal, anume fuga judecătorului polonez Tomasz Szmydt în Belarus.

Acesta a spus: „Aici pot să mă exprim liber. Cer protecția președintelui Lukașenko”. Mai mult, „Tusk a declarat marți că judecătorul a avut acces la documente confidențiale, potrivit BBC.

Citește și Un judecător polonez a fugit în Belarus și a cerut azil politic: „Aici pot să mă exprim liber. Cer protecția președintelui Lukașenko”. De ce a fugit, în realitate

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...