Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei

Data:

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei, astfel se sărbătorește în acest an, în întreaga Europă ziua de 9 mai.

Sub deviza Unitate în Diversitate, întreaga Uniune Europeană sărbătorește pe 9 mai Ziua Europei, ocazie cu care europenii își reamintesc importanța menținerii păcii, democrației și libertății.

„Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine”

În acest an, de Ziua Europei „peste 60 de orașe europene, printre care zece din România, vor proiecta mesaje prin care încurajează cetățenii să voteze, cu lună înainte de alegerile europene din 6-9 iunie”, se precizează pe site-ul Parlamentului European, europarl.europa.eu.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Printre monumentele europene iluminate cu această ocazie se numără: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului și Palatul Victoria din București, Arcul de Triumf din Paris, Colosseumul din Roma, Arcul de Triumf, Piața Centrală din Bruxelles. Lista completă se găsește pe site-ul Parlamentului European.

Această inițiativă încearcă să reamintească europenilor importanța democrației, libertății și unității europene, prin proiectarea drapelului european sau a motto-ului campaniei inițiate de Parlamentul European: „Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine”.

Semnificația zilei de 9 mai

9 mai marchează începutul construcției europene prin declarația rostită de ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman.

„Declarația Schuman” prevedea înființarea Comunității Cărbunelui și Oțelului, măsură care urmărea înlăturarea principalului motiv de conflict între Germania și Franța, printr-o administrare comună a resurselor.

Citește și O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Data de 9 mai reprezintă începutul unei noi forme de cooperare economico- politică la nivel european, concept care de-a lungul deceniilor a evoluat, statele membre UE bucurându-se de o pace îndelungată și prosperitate.

„Europa nu va fi construită dintr-odată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări concrete care să creeze în primul rând o solidaritate de facto” (Declarația Schuman).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / NoName_13)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Franța a trimis acolo unități de elită | Aktual24

Parisul a trimis unități de elită in Noua Caledonie...

Președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter. Căutările sunt dificile

Președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter, în nord-vestul...

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” începe astăzi la Alba Iulia | Alba24

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” începe duminică la Alba...

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...