Site-ul unde tinerii pot afla pe cine votează. „Nu da cu seen la vot”

Data:

spot_img

Site-ul unde tinerii pot afla pe cine votează a fost lansat de către comunitatea Declic: alegeri.declic.ro.

Platforma îndrumă tinerii în procesul de vot și le oferă informații esențiale despre activitatea candidaților la Parlamentul European în raport cu temele de interes pentru generația tânără.

Platforma funcționează ca o hartă interactivă, ce oferă o prezentare clară și structurată a voturilor exprimate până acum și a opiniilor candidaților. Mai mult, site-ul îi separă pe aceștia în două categorii principale: TOP și MEH.

Categoriile reflectă alinierea candidaților cu interesele și valorile tinerilor.

Topul are la bază datele obținute din surse publice privind voturile exprimate de europarlamentari în perioada 2019-2024, respectiv pe declarațiile politice ale noilor candidați.

„Am pus toate informațiile cap la cap și le-am transformat într-un instrument online care simplifică la maxim lucrurile.

În doar cinci pași simpli, site-ul nostru le arată tinerilor care candidați se aliniază cu interesele lor și care sunt în total dezacord cu valorile lor.

Iar votul se transformă dintr-o alegere superficială într-una informată și fundamentată”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, coordonatoare de campanii la Declic.

Citește și: România nu mai poate reabilita criminali de război. Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului: Sunt tineri care nu au habar de pogrom

Site-ul unde tinerii pot afla cu cine pot vota prima dată

Scopul principal al platformei este de a susține tinerii, în special pe cei care votează pentru prima dată, să facă alegeri informate în cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie 2024.

Declic își propune să stimuleze participarea la vot în rândul tinerilor aflați la primul vot, susținând temele care promovează progresul social și responsabilitatea civică.

Platforma analizează 27 de texte legislative europene, acoperind domenii precum democrația, anti-corupția, justiția socială, drepturile cetățenești și conservarea naturii. Scoringul candidaților se bazează pe un sistem de evaluare de la 0 (vot împotrivă) la 1 (vot pentru), comparând istoricul lor de voturi cu recomandările Comunității Declic. 

Declic este o comunitate civică cu peste 1 milion de membri, dedicată luptei pentru dreptate, anti-corupție, protecția naturii și acțiune civică în România.

Prin această platformă, Declic nu doar că oferă un instrument esențial pentru informarea tinerilor, dar și întărește vocea lor în contextul deciziilor politice europene.

Pentru mai multe informații: vizitați alegeri.declic.ro pentru a explora platforma și pentru a înțelege mai bine cum puteți face diferența prin votul vostru la alegerile europarlamentare din 2024.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related