„Șmecherii nu strâng cureaua”. 21 de telefoane de lux cu 17.000 de euro, cumpărate de Ministerul Economiei

Data:

„Șmecherii nu strâng cureaua”. Ministerul Economiei a plătit 17.000 de euro pentru 21 de telefoane, a dezvăluit Cristian Ghinea (USR), care a menționat că reducerea cheltuielilor anunțată de premierul Ciolacu e doar declarativă.

„17 mii de euro, conform SEAP, pentru 21 de telefoane, la două agentii pentru IMM-uri din subordinea lui atârnache de la Economie, ăla care a plătit vreo 3 luni două rânduri de directori. La o agenție termenul de depunere a ofertelor e azi, la cealaltă anunțul a fost postat ieri în SEAP:

– 23.000 lei pentru „un numar de 6 telefoane mobile smartphone 5G pentru personalul AIMM Ploiesti” și

– 63.000 lei pentru „15 buc telefoane mobile smartphone, compatibil rețea minimum 4G GPS, slot memorie externe, memorie RAM 4G, memorie interna 16GB, camera foto”, pentru personalul AIMM Brașov.

Citește și Taxele și impozitele locale se vor majora cu 13,8% în 2024

Adică peste 4.000 de lei pentru un telefon mobil pentru niște alți speciali, securiști de partid care parazitează instituțiile publice.

Cum vă spuneam, nu va fi nicio reducere de cheltuieli decât în discursurile lui Ciolacu. În schimb Ciolacu crește taxele pentru românii care muncesc, ca să aibă bani pentru activul de partid care jefuiește bugetul (și banii europeni sunt tot bani publici!”, a scris Ghinea pe Facebook.

În urmă cu câteva zile, Presshub a scris cu Autoritatea Aeronautică Civilă a cumpărat deja cel mai nou iPhone, și cel mai scump, la doar o săptămână de la lansarea pe piață. 6 telefoane au fost achiziționate rapid de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) vineri, 22 Septembrie, potrivit paginii de Facebook „Banii noștri”.

Este vorba de 6 telefoane iPhone 15, 512 GB, 5G, Black. Cu aceeași ocazie, a mai fost achiziționat și un Samsung Galaxy S23 Ultra.

Pentru fiecare iPhone 15, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a plătit 5.698 de lei, iar toate cele 6 aparate au costat 34.188 de lei. Cel mai nou telefon de la Apple a fost lansat pe 12 septembrie. Ulterior, institușia a renunțat la achiziție, după dezvăluirile din presă.

sursa foto – Cristian Ghinea/Facebook

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...