VIDEO Primele imagini cu momentul în care Vlad Pascu a intrat în grupul de tineri, la 2 Mai

Data:

Primele imagini cu momentul în care Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care era drogat la volan, a intrat în cele două grupuri de opt tineri la 2 Mai. În imagini, publicate de către Adrian Cuculis, avocatul familiei uneia dintre victime, se vede că tinerii circulau în afara șoselei, pe acostament.

Imaginile suprinse de o cameră de supraveghere au fost publicate de avocatul Adrian Cuculis pe site-ul indrumari-juridice.eu și arată două momente ale accidentului: momentul la care mașina lui Vlad Pascu surprinde din spate primul grup de copii și cel în care autoturismul se îndrepta spre al doilea grup care circula în față.

În imagini se poate vedea că mașina are farurile aprinse. De asemenea, imaginile arată că tinerii mergeau pe marginea drumului, în afara șoselei și a liniei de marcaj – pe acostament. Conform avocatului, în prezent are loc expertiza în dinamica accidentului și expertiza mașinii.

YouTube video

Citește și Tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate în clădirile istorice din Craiova şi Oltenia

Avocatul spune că a fost depusă o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă în varianta agravantă în omor calificat și implicit din vătămare corporală din culpă la tentativă la omor calificat în cazul lui Vlad Pascu.

Accidentul putea fi evitat

Tânărul care a provocat accidentul mortal din 2 Mai circula cu o mașină fără asigurare RCA. Vlad Pascu, tânărul care a produs un accident de circulație, sub influența drogurilor, în stațiunea 2 Mai, circula cu o mașină fără asigurare RCA, spune avocatul Elenina Nicuț, care susține că a verificat autoturismul care a ucis două persoane, potrivit G4Media.ro.

Tânărul a fost oprit în două rânduri de polițiști și cel puțin o dată aceștia au realizat că mașina nu este asigurată, însă cu toate acestea l-au lăsat să plece mai departe.

Potrivit legii, lipsa asigurării obligatorii RCA poate fi constatată și în cadrul unui control de rutină al reprezentanților legii, chiar dacă nu ai încălcat vreo regulă de circulație și fără să fi fost implicat într-un accident rutier.

Sancțiunile contravenționale prevăzute de lege sunt: amendă de la 1.000 la 2.000 de lei (conform articolului 37, alineatul 9 din Legea 132/2017 privind asigurările auto). Mai mult, legea prevede ”reţinerea certificatului de înmatriculare/înregistrare a vehiculului până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării. Constatarea şi aplicarea acestora se fac de către personalul poliţiei”.

Citește și: Tânărul care a ucis la 2 Mai a fost controlat de polițiști de 2 ori înainte de tragedie. L-au lăsat să plece

Controlat de poliție degeaba

Tânărul de 19 ani care a ucis în accidentul de la 2 Mai a fost controlat de polițiști cu două ore înainte de tragedie. Surse din Poliție au declarat pentru aktual24.ro că Vlad Pascu a fost oprit de două ori înainte de producerea accidentului, iar a doua oară a fost dus chiar și la secția de Poliție.

„Vlad Pascu fost oprit de două ori înainte de producerea accidentului. O dată la un control de rutină, iar apoi după un apel 112. În niciuna dintre situații nu a fost testat de droguri.

După ce a fost oprit a doua oară, Pascu a fost dus și la secția de Politie. Polițiștii fac acum verificări dacă a consumat droguri după ce a plecat de la secția de Poliție”, au declarat sursele.

Șoferul care a ucis doi tineri în 2 Mai nu a fost testat și de droguri. Surse din Poliție au declarat pentru aktual24.ro că Vlad Pascu nu a fost testat și pentru consumul de droguri, în momentul în care a fost dus la secție de polițiști, înainte de accident, pentru că polițistul care știe să folosească aparatul era în concediu medical.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Executivul a aprobat acordul cu guvernul Ucrainei pentru construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa| Curierul Național

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii,...

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...