Soacra primarului Cherecheș era dispusă să plătească cât spunea judecătoarea pentru achitarea ginerelui

Data:

Soacra primarului Cherecheș era dispusă să plătească cât spunea judecătoarea pentru achitarea ginerelui. Înainte de flagrant, Claudia Gliga i-a dat mamei magistratei care analiza cazul Cherecheș un tort de 280 de lei.

Din referatul cu propunere de arestare preventive rezultă că mituitoarea era dispusă să plătească oricât pentru achitarea primarului din Baia Mare. „Dacă nu-i bine cât îi, schimbați cifra din față”.

Claudia Gliga, soacra primarului Cherecheș a promis judecătoarei care analiza cazul Cherecheș 50.000 de euro avans, restul după pronunţarea deciziei, pentru ca aceasta, împreună cu colega de complet să dispună achitarea lui Cherecheş Cătălin.

Soacra primarului Cherecheș era dispusă să dea și mai mult, cerând mamei judecătoarei să schimbe cifra din față dacă nu este mulțumită de sumă.

Citește și: Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, arestați pentru 30 de zile

„Asta-i șansa în care ele ar putea să îl achite”

GLIGA CLAUDIA: Da. Și asta-i oferta. Jumătate acuma, cu jumătate la sfârșit. Deci voi veni cu avans. Dacă nu-i bine cât îi, schimbați cifra din față. Eu ce să zic…

Denunțător: Păi eu…

GLIGA CLAUDIA: Na!

Denunțător: …atâta aștept

GLIGA CLAUDIA: No, ele acuma citesc tot ceea ce o depus la dosar.

Denunțător: Ioi, da.

GLIGA CLAUDIA: Și acuma… asta-i șansa în care ele ar putea să îl achite. 

Denunțător: Și… Păi…da ea m-o întrebat și i-am zis că nu știu ce cum. Adică ce blândețe, cum să fii.

GLIGA CLAUDIA: În sensul ca să…să nu-l condamne.

Denunțător: Ioi.

GLIGA CLAUDIA: Aia-i blândețea. Să nu-l condamne. Că asta este o variantă: ori îl achită, ori îl condamnă. Deci, două. N-are nimic, prelungire, nu-i termen, nu…Îs două, din câte am înțeles eu.

…………………………………………………………………………………………………………

Denunțător: Atât m-o întrebat. În ce constă să fii blând și asta să întrebi.

GLIGA CLAUDIA: Păi în ce constă… Să-i dea dacă se poate achitare. Așa să-i spuneți. Și eu pentru treaba asta …[neinteligibil]… cum plătesc avocații, pot plăti și …[neinteligibil]… am dat la avocati…

Denunțător: Da.

Primarul Cherecheș se dezice de soacra lui

Primarul Cătălin Cherecheș a declarat după flagrant că nu știa de acțiunea soacrei sale și nu excludea o înscenare. Că acesta minte rezultă din altă convorbire telefonică depusă la dosar când Claudia Gliga vorbea cu soțul ei, Dorin Gliga:

GLIGA DORIN PETRU: Da!

GLIGA CLAUDIA: Ăăăă…am vorbit cu copiii și ne așteaptă la ei.

GLIGA DORIN PETRU: No bine, hai că-l sun pe Gabi acum.

GLIGA CLAUDIA: Bine.

GLIGA DORIN PETRU: Io-n…tr-o juma de o…, într-o oră îs acasă cu duba

GLIGA CLAUDIA: Bine, bine pa!

GLIGA DORIN PETRU: …(neinteligibil)…”

Acuzațiile DNA sunt că Claudia Gliga, cu sprijinul lui Dorin Gliga, a încercat să mituiască un magistrat de la Curtea de Apel Cluj pentru a obţine o soluţie de achitare pentru ginerele său, în dosarul în care acesta este judecat pentru fapte de corupţie.

Citește și: Primarul Cherecheș, după flagrantul DNA: „Nu e exclus să fie vreo manevră din asta… chiar intenţionat făcută, chiar şi de soacră”

Nu știa ce-s cu cei 50.000 de euro

La fond, primarul din Baia Mare cătălin Cherecheș a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare cu executare. Cei doi au fost propuși pentru arestare preventive.

Pe 8 noiembrie, Claudia Gliga a fost prinsă în flagrant în contextul remiterii sumei de 50.000 de euro mamei judecătoarei care analiza dosarul lui Cherecheș.  

Din discuţiile pe care cele două le-au purtat la momentul remiterii banilor rezultă că aceasta a fost dată de către Gliga deşi la flagrant a negat că ar avea cunoştinţă de suma de 50.000 de euro care a fost găsită în cutia data mamei judecătoarei de la Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. E interesant totusi ca mama judecatoarei a mers la intalnire, am inteles contextul, dar personal, eu nu-mi implicam mama in asa ceva, chiar daca ar fi fost contactata. NU avea ce sa caute la intalnire cu niste ciudati, potentiali infractori.

    • Foarte interesant Este cum de a ajuns soacra…la mama judecatoarei. Plus CA deja era a doua oara cand vorbeam ele si s au intalnit… Discutia asa apare. Mama judecatoarei…vorbise deja cu fiica sa! Cand? Ce au negociat?
      Aici e vorba de traffic de influenta… Nu doar dare de mita. Si….de ce sa acuzam doar cel care da? Da…pt.ca SE cere. I s a spus CA SE poate… Nu si cat?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...