Aktual24: Liderul AUR a dat de pomană săracilor, din Mercedes și cu bodyguard

Data:

Liderul AUR a dat de pomană săracilor dintr-un Mercedes, protejat fiind de un bodyguard, conform unei filmări realizate chiar de colegii lui din AUR.

Conform înregistrării postate pe pagina AUR Câmpina, Simion a fost așteptat în curtea Parlamentului de un bodyguard, care apoi l-a escortat într-un Mercedes să dea de pomănă sărmanilor pe străzi. Simion a împărțit apoi pungi cu alimente, inscripționate cu AUR, pe străzile din Capitală.

Darul uriaș de la nunta lui George Simion, de la Maciucă, de 400.000 de euro a fost colectat printr-o fundație condusă de un fost înalt oficial guvernamental aflat în legătură cu cadre înalte care au făcut parte din Serviciul de Informații Externe (SIE).

Banii au fost colectați prin Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP). Aceasta este condusă de Eugen Popescu, fost director la Direcția pentru Strategii, Comunicare și Relații Publice a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în vremea premierului Adrian Năstase.

Citește și Consilier juridic agresat de primarul care voia să-l scoată din birou

Conform unei anchete publicată de Captura în urmă cu un an, Popescu a înregistrat FNRP în 1999, iar în 2001 a fost angajat la Guvern în departamentul cu nume și obiectiv similar, condus de Titus Corlățean.

Cât timp Eugen Popescu a lucrat la guvern, fundația a fost gestionată oficial de soția sa. Printre sponsorii FNRP se numărau și diferite societăți de stat (Petrom, CEC, Ministerul Tineretului și Sportului etc).

Fundația înființată de Eugen Popescu deține agenția de știri Romanian Global News (RGN Press), care se prezintă drept „singura agenție de presă a românilor de pretutindeni“ și s-a consacrat prin abordări editoriale ultra-naționaliste timp de două decenii.

În ultimii ani, inclusiv la alegeri, RGN Press a făcut intens propaganda electorala pentru AUR.

Principalii sponsori ai agenției de știri naționaliste, așa cum reiese de pe site-ul lor, sunt societatea de stat Tarom, clinica lui Gigi Becali și compania care îmbuteliază apa minerala Borsec (Romaqua Grup), condusă de peste un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj.

„Fundația prin care George Simion a colectat darul de nuntă este finanțată de generali SIE, aflați acum în rezervă”, subliniază jurnaliștii de la Captura. La Romaqua Grup, sponsor al FNRP se afla numeroși indivizi care în trecut au lucrat, pe poziții înalte, în cadrul Serviciului de Informații Externe (SIE)

Mai multe în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...