Şoferii vor putea plăti amenzi cu cardul, pe loc, la biroul mobil pentru poliţiştii rutieri

Data:

Polițiștii rutieri vor avea un ”birou mobil”, un sistem digital prin care vor putea prelua informații din trafic, vor putea printa amenzile pe loc și acestea vor putea fi achitate cu cardul. 

Pentru acest birou mobil, Poliția cumpără 4000 de tablete, care vor fi predate polițiștilor.

Ce transmite IGPR:

”În anul 2021, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Rutieră, a semnat cererea de finanțare pentru accesarea unui proiect cu finanțare europeană, denumit: Dezvoltarea unui sistem mixtmobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie. În cadrul acestuia, vor fi achiziționate, printre altele (drugteste, aparate radar, imprimante, autospeciale), 4.000 de tablete.

Acest proiect își propune dezvoltarea unor sisteme digitale de preluare a informațiilor din trafic și integrarea altor componente specifice muncii operative.

Citește și Jurnaliștii din rețeaua PRESShub, despre RTV: Cerem CNA să sancționeze derapajele constante

Astfel, procesul de digitalizare are două componente majore:

Sistemul POLGIS:

  • va fi instalat pe cele 4.000 de tablete
  • va permite preluarea datelor de pe drumurile publice (informații despre infrastructura rutieră)
  • se va dezvolta astfel un mecanism digital eficient de colectare/furnizare a informațiilor din trafic, care să asigure valorificarea într-o manieră completă și corelată a datelor, pentru creșterea siguranței rutiere.

Sistemul va permite interconectarea mai multor factori implicați în domeniul siguranței rutiere, dar și semnalarea aspectelor neconforme din trafic, atât către conducătorii auto, cât și către entități cu atribuții în domeniul de administrare a drumurilor.

Acesta va putea comunica, prin componenta Infotrafic a Poliției Române, cu platformele mobile utilizate de conducătorii auto, în vederea previzionării evenimentelor din trafic și optimizării rutei, în cazul obstrucționării traficului (evenimete rutiere, alunecări de teren, evenimente publice, transporturi agabaritice).

Sistemul de ABATERI MOBILE:

  • va permite conectarea cu bazele de date naționale ale Poliției Române
  • întocmirea documentelor specifice activității de constatare a contravențiilor
  • printarea acestora
  • stocarea automată în bazele de date
  • integrarea cu Titlul de Creanță Electronic.

Pe tabletă vor fi instalate bazele de date de interes ale Poliției Române, în care se vor regăsi persoanele date în urmărire, autovehicule sustrase sau implicate în comiterea de infracțiuni.

Astfel, se va digitaliza procesul de identificare a elementelor infracționale, aducând un aport considerabil pentru combaterea criminalității.

Toate aceste funcții vor permite creșterea gradului de eficiență și debirocratizare a activității Poliției Române, în favoarea unui climat de siguranță sporit, costurile pentru cetățean fiind reduse.

Sistemul este conceput să permită dezvoltarea ulterioară, în raport de evoluția legislației specifice în domeniu, precum plata folosind cardul, comunicarea documentelor pe adrese de e-mail, posibilitatea de a traduce informații minimale referitoare la procedurile specifice, în mai multe limbi de circulație internațională”, transmite IGPR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...