Spitalul Judeţean din Oradea, despăgubiri în cazul unui bărbat iradiat de 56 ori

Data:

Curtea de Apel Oradea a pronunţat verdictul în cazul unui bărbat care, după ce a fost diagnosticat eronat cu cancer de prostată, a fost supus la 56 de şedinţe de radioterapie.

Judecătorii au stabilit că răspunderea pentru ce s-a întâmplat aparţine Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Oradea, care, în calitate de furnizor de servicii medicale, este responsabil pentru prejudiciile produse de personalul medical angajat.

Citește și: Firul roșu care leagă traficanții români din Kosovo, cocaina găsită accidental în Delta Dunării și atentatul din Arad

Soluția a fost pronunțată la sfârşitul săptămânii trecute, cazul fiind descris pe larg de BIHOREANUL în trecut. Victima este un orădean pe care, în martie 2012, medicul urolog l-a trimis la analize amănunţite la Spitalul Judeţean. Aici i s-a făcut o puncţie şi i s-a prelevat o probă de ţesut, predată apoi spre analiză la laboratorul unităţii.

Rezultatul primit, sub parafa şi semnătura doctoriţei Elena Roşca, fost profesor universitar la Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, şi şefă a Serviciului de Anatomie Patologică, a fost că are „adenocarcinom de prostată”, respectiv „glande prostatice cu caracter maligne”.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost inaugurată | Monitorul de Cluj

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost...

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...