Statul român refuză tratamentul de 5.000 de lei/lună unui suferind, dar plătește pensii speciale de 2,2 miliarde de euro pe an

Data:

Un nou caz în care un cetățean asigurat în sistemul de sănătate se luptă cu autoritățile pentru a-i pune la dispoziție, în mod gratuit, tratamentul pentru boala îngrozitoare de care suferă: Sindromul Behçet.

Pentru a doua oară într-un an, R.L.C. a dat în judecată, prima dată la la Galați și acum la Iași, Guvernul, Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale și le-a învins, instanța obligând pârâții să îi asigure medicamentele gratuit și în regim de urgență. Stupefiant: Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au depus apel. În cazul în care Înalta Curte le va admite acestă cale de atac, bărbatul riscă să moară.

Simptome multiple

Cazul recent, de pe rolul Curții de Apel Iași, este al lui R.L.C., un bărbat care suferă de Sindromul Behçet, o boală rară, caracterizata de inflamarea vaselor de sânge de la nivelul întregului corp. Pentru că afectează pielea, ochii, gura, plămânii, încheieturile, organele genitale, sistemul digestiv și creierul, afecțiunea are o multitudine de simptome care pot părea fără legătura între ele.

Citește și Primar scăpat de o condamnare, prin prescriere, după ce a vrut să „aranjeze” alegerile

După ce alte tratamente nu au avut efect, medicul curant i-a recomandat INFLIXIMAB (denumite comercială REMICADE), care, însă, este decontat de Casa de Sănătate pentru alte boli, nu și pentru Behçet. Prețul pentru o cură pe o lună este în jur de 5.000 de lei, bani pe care R.L.C. nu îi are așa că, în 2022, după demersuri birocratice eșuate, acesta s-a adresat instanței de judecată, la Galați. Continuarea, pe site-ul Reporter de Iași. Foto: Zdenek Maly / Panthermedia / Profimedia Images

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...