Tag: Ana Blandiana

Browse our exclusive articles!

Ana Blandiana la RFI: Mă simt profund umilită pentru sutele de ore petrecute în Piața Victoriei

„Nu credeam după perioada Dragnea că poate să urmeze ceva de care din nou să-mi fie rușine”, declară la RFI poeta Ana Blandiana. Ea...

Despre libertate cu tinerii la Școala de vară a Memorialului Sighet

Peste o sută de studenți au participat în trei serii la Școala de vară organizată de Freedom House, Fundația Academia civică, IICCMER, Geeks for Democracy, iTeach.ro și susținut de Europa Liberă și PressHub. Totul s-a desfășurat la Sighet, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Dincolo de prelegerile și discuțiile cu profesorii și personalitățile invitate, laitmotivul întâlnirilor a fost libertatea, în definirile ei actuale.

Ana Blandiana: „Am luptat ani de zile pentru ore de istoria comunismului”

O lume în care noi suntem integrați și care se schimbă de la o zi la alta, cu o viteză uluitoare, și nu totdeauna în bine. O lume pe care trebuie să o înțelegem, trebuie să înțelegem inclusiv în ce măsură postcomunismul se va termina vreodată, în situația în care, iată, asistăm la faptul că China tinde să devină prima putere economică mondială.

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. A început Tabăra de Vară-Bursele UnSettled,ediția a II-a

Sub motto-ul “Learning from Our past to Build the Future”, evenimentul a strâns aproximativ 100 de studenți pasionați de studiul istoriei comunismului și totodată își propune să readucă în prim plan nevoia de conștientizarea a urmărilor regimului communist și a necesității de apărare a valorilor democratice și drepturilor omului.

FOTO. Poeta Ana Blandiana a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Salamanca

Ana Blandiana a debutat ca poetă în 1954, în reviste de tineret, apoi în “Tribuna” (1959) şi în antologia “30 de poeţi tineri”

Popular

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.

Marian Oprișan și-a parcat camioneta de lux pe locul pentru persoanele cu handicap FOTO

Marian Oprișan și-a parcat camioneta de lux pe locul...

Subscribe

spot_imgspot_img