SUCEAVA și BOTOȘANI – Victime ale proxeneţilor, umilite şi în justiţie

Data:

Zeci de tinere racolate, terorizate şi obligate la prostituţie au aflat recent că toţi proxeneţii scapă basma curată.

Opt membri ai unor grupări de crimă organizată, bănuiți de trafic de carne vie spre Italia, au scăpat de răspundere penală, după ce faptele reținute în sarcina lor s-au prescris. Trimiși în judecată în 2019 de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, cei opt au scăpat „basma curată”, întrucât de la data comiterii faptelor și până la pronunțarea sentinței a trecut prea mult timp.

Minore racolate şi exploatate

Membrii grupării au fost ridicați de anchetatori în luna mai 2018, în cadrul celebrei operațiuni „Ziua Z” organizată de procurorii DIICOT. Atunci, procurorii Serviciul Teritorial DIICOT Suceava au organizat mai multe descinderi, inclusiv în județul Botoșani. „S-a stabilit faptul că în perioada anilor 2010-2014, un număr de 16 suspecți de pe raza municipiilor Suceava și Botoșani s-au ocupat în mod curent de recrutarea, adăpostirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei.

În cauză au fost identificate un număr de două grupări infracționale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism, unii sau unul dintre membrii primului grup fiind legătura cu cel de-al doilea grup. Membrii acestor grupări au acționat împreună sau separat în diferite perioade de timp de timp, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere minore sau majore”, spuneau procurorii.

Citește și Reduse la tăcere. Tacticile prin care victimele sunt intimidate să nu-și reclame agresorii

Femei printre suspecţi

Opt dintre suspecți au fost trimişi în judecată în 2019 în acest dosar, procesul derulându-se la Tribunalul Suceava. Acuzațiile erau unele dintre cele mai grave – de la constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, titrează Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei” | Gazeta de Stâlpeni

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei”,...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...