Sunt sau nu periculoase pentru turişti musculiţele descoperite de cercetătorii ieşeni pe Litoral?

Data:

Musculiţele descoperite de cercetătorii de la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi în Dunele Marine de la Agigea nu trebuie să sperie turiştii sau eventualii vizitatori ai rezervaţiei naturale, susţin, chiar de la malul mării, entomologii ieşeni.

Aceştia au anunţat săptămâna trecută descoperirea a două noi „moth flies” (muşte-molii). Despre una dintre aceste musculiţe, Clogmia albipunctata, cercetătorii spun că se găseşte probabil, în “majoritatea locuinţelor din România (…) fiind localizată de obicei în încăperile cu un grad mai mare de umezeală, cum ar fi băile”. În lucrarea ştiinţifică ce anunţă descoperirea musculiţelor de nici trei milimetri, acoperite cu un puf argintiu, se arată că pot reprezenta un pericol epidemiologic, fiind un posibil cauzator de miaze.

Citește și Fură aplicația Tik-Tok marile secretele ale comunei Stâlpeni?

Miaza este o boală parazitară, provocată de infestarea cu larve de insecte. Muştele îşi depun ouăle pe piele, în orificiile naturale, urechi, nas, gură, pe plăgi sau pe lenjeria umedă, larvele intră în piele sau în cavităţile naturale, iar paraziţii erup apoi la suprafaţa pielii. Cu toate acestea, insistă entomologii, astfel de cazuri sunt extrem de rare, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related