Suspendarea acordului pentru vizele cu Rusia, cerut de Comisia Europeană

Data:

Comisia Europeană a propus marți suspendarea integrală a Acordului UE de facilitare a eliberării vizelor cu Rusia, care în 24 februarie a invadat Ucraina. Asta înseamnă că cetățenii ruși nu vor mai avea acces privilegiat în statele Uniunii Europene și vor avea de urmat un proces mai lung, mai scump și mai dificil de solicitare a vizelor. Cehia, Finlanda sau Estonia, care au restricţionat deja acordarea de vize pentru ruşi, au cerut UE să interzică complet accesul acestora, însă Germania şi Comisia Europeană s-au opus.

O țară precum Rusia, care poartă un război de agresiune, nu ar trebui să poată beneficia de facilitarea eliberării vizelor atât timp cât continuă să își desfășoare politica externă distructivă și agresiunea militară împotriva Ucrainei, demonstrând astfel ignorarea totală a ordinii internaționale bazate pe norme, arată Comisia Europeană într-un comunicat de presă transmis marți, citat de Hotnews.ro.

Măsura vine drept răspuns la riscurile și amenințările sporite la adresa intereselor de securitate ale Uniunii și a securității naționale a statelor membre ca urmare a agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, mai spune Comisia Europeană.

Citește și: Procurorul Pîrlog, cercetat disciplinar a 14-a oară, în urma unui interviu difuzat de PressHUB

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Operațiunea Conversus: 107 arestări și 1.388 de arme confiscate VIDEO

Operațiunea Conversus: Poliția Română a condus o operațiune, la...

Cultură de canabis, descoperită de polițiști într-un apartament

La data de 28 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de...