SUSȚINE PRESShub. Redirecționează 20% din impozitul pe profit/venit

Data:

Legislația fiscală din România permite oricărei companii să ofere organizațiilor neguvernamentale sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit (pentru microintreprinderi), respectiv profit (restul societăților comerciale).

Firmele pot încheia un contract de sponsorizare, iar banii vor fi virați direct către ONG-ul ales. La stat va ajunge doar restul de 80% din acest impozit. Sponsorizările pentru microîntrepinderi se pot deduce doar trimestrial.

PRESShub România este deținut de către Fundația „Freedom House Inc” – Filiala București. Dacă vrei să susții jurnalismul de calitate marca PRESShub, trebuie să urmezi următorii pași:

  • La finalul fiecărui trimestru, calculează sau estimează cuantumul veniturilor totale pe trimestrul respectiv. Poți oferi ca sponsorizare suma maximă de 20% din impozitul pe venit/profit sau poți oferi doar o fracție în această marjă (de exemplu, poți oferi PRESShub doar 10% din impozitul pe venit, 10% putând fi oferit altei ONG).

Diferența de 80% din impozitul datorat va merge către bugetul de stat, la termenele prevăzute de Codul Fiscal.

Dacă estimarea ta nu corespunde procentului real, legea îi permite contabilului să regularizeze sumele pentru sponsorizări (astfel încât să se încadreze în procentul de 20%) în următoarele șase luni.

  • Completează și semnează contractul de sponsorizare cu datele societății tale comerciale și cu suma calculată pentru sponsorizare către Fundația „Freedom House Inc” – Filiala București.

Contractul semnat poate fi trimis la adresa: Bd. Regina Elisabeta, nr. 71, et.3, ap. 8A, Sector 5, București, 050016, România sau pe mail la adresa mihaela.balaban [at] freedomhouse.ro.

  • Depune suma pe care ai trecut-o în contractul de sponsorizare în contul Fundația „Freedom House Inc” – Filiala București. Legea prevede că trebuie să faci plata până în ultima zi a trimestrului în curs.
  • În luna următoare, când contabilul de la compania ta va calcula și va raporta către ANAF impozitul pe venit sau când va raporta impozitul pe profit, va deduce din acest cuantum al impozitului suma oferită ca sponsorizare.
  • În luna ianuarie a anului următor, contabilul de la compania ta trebuie să completeze și să trimită către ANAF Declarația 107 pentru toate sponsorizările efectuate în anul anterior.

Pentru mai multe detalii și pachetele de beneficii pentru sponsori, contactați-ne la mihaela.balaban [at] freedomhouse.ro

Vezi și alte metode prin care ne poți susține:

Ce este formularul 177, noua facilitate de sponsorizare oferită de statul român

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venituri


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proiect cu finanțare prin granturi SEE ajuns la final: am prevenit abandonul școlar pentru 200 de elevi din grupurile vulnerabile ale Sectorului 1

Proiect cu finanțare prin granturi SEE ajuns la final: am prevenit abandonul școlar pentru 200 de elevi din grupurile vulnerabile ale Sectorului 1

Vremea Floriilor la Muzeul Național al Țăranului Român

Vremea Floriilor la Muzeul Național al Țăranului Român