Teoria victoriei împotriva Rusiei: nuanțele care diferențiază perspectivele SUA, UE și ale Ucrainei

Data:

Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei este condamnată de zeci de țări, dar poate și mai important este că războiul a determinat 50 de state să se alăture SUA și să sprijine Kievul cu armament și cu bani.

Unitatea aliaților nu poate fi pusă sub semnul îndoielii, însă chiar și așa o victorie totală împotriva lui Putin este percepută diferit, cel puțin ca nuanțe, în UE, SUA sau în Ucraina. Cum anume, asta a explicat, pentru SunMedia, Marius Ghincea, cercetător la Institutul European Universitar de la Florența, expert în relații internaționale și politici de securitate.

Federația Rusă a plănuit în cele mai mici detalii invadarea Ucrainei, însă strategilor din jurul lui Putin le-au scăpat câteva elemente care s-au dovedit esențiale. În primul rând, rușii au subestimat rezistența ucrainenilor și au crezut că vor fi primiți cu pâine și sare, dar s-au înșelat.

Citește și: Vor Ciucă și Bode să-i bage la închisoare pe protestatari? Închisoare pentru „tulburarea liniștii publice”, un proiect periculos

Totodată, experții Moscovei au mizat pe faptul că aliații nu vor da un răspuns unitar și au calculat greșit contextul european, în special. Nici Putin și nici cei din jurul său nu au crezut niciun moment că Ucraina va atrage un sprijin atât de important sau că Uniunea Europeană se va lipsi de gazele și de petrolul Federației Ruse pentru a sancționa politica agresivă a Kremlinului. Și iar s-au înșelat.

Cu toate acestea, există și unele detalii în care aliații nu s-au pus în totalitate de acord. Este vorba despre ce ar însemna o victorie împotriva Rusiei, adică până unde ar trebui să se meargă cu riposta împotriva agresorului. Altfel spus, țări importante precum SUA, Germania sau Franța au o teorie a victoriei diferită sau cel puțin nuanțată.

Continuarea în Sun Media.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...