Peste 21.000 de morți în urma cutremurelor devastatoare din Turcia și Siria

Data:

Mai mulți supraviețuitori au fost scoși de sub dărâmături, în Turcia, la patru zile după cutremurul devastator ce a lovit și Siria vecină, ridicând moralul extenuatelor echipe de salvare, notează Reuters. Șansele de a găsi alți supraviețuitori scade dramatic, în condițiile în care bilanțul celor uciși de seism a trecut de 21.000.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade, urmat de peste 100 de cutremure, a provocat moartea a cel puțin 21.051 de persoane, dintre care 17.674 în Turcia și 3.377 în Siria, transmite AFP. OMS estimează că 23 de milioane de persoane sunt „potențial expuse riscului, inclusiv aproximativ cinci milioane de persoane vulnerabile” și se teme de o criză sanitară majoră care ar provoca pagube chiar mai mari decât cele provocate de cutremur.

Frigul, foamea și disperarea au cuprins sute de mii de oameni rămași fără adăpost în urma cutremurelor, cele mai mortale din regiune din ultimele decenii.

Mai multe persoane au fost salvate din ruinele unor clădiri în cursul nopții, inclusiv un băiat de 10 ani salvat împreună cu mama sa la 90 de ore după cutremur în districtul Samandag din provincia Hatay.

Citește articolul intgral pe HotNews.ro

Citește și: Ministerul Familiei plătește unui privat chirie de 500.000 de euro pentru sediu. Firea a refuzat ofertele RAAPPS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Captură video)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...

Efectul sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului este limitat, dar nu prea există alternativă

Sancțiunile împotriva Iranului există de 40 de ani iar...

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...