Test drive Peugeot 2008 GT. Un SUV atrăgător și performant

Data:

Peugeot 2008 GT reprezintă unul dintre cele mai frumoase modele disponibile în gama SUV-urilor oferite de constructorul francez. Acest model este perfect adaptat pentru jungla urbană și se remarcă prin designul său spectaculos și performanțele sale tehnice.

În acest articol, ne vom concentra pe caracteristicile și capabilitățile acestui model impresionant.

Peugeot 2008 GT se remarcă prin aspectul său modern și atrăgător. Fața mașinii este împodobită cu un calandru de dimensiuni mari și lumini de zi ce imită colții unei feline, conferindu-i un aspect agresiv și plin de personalitate. Liniile și proporțiile exterioare ale modelului sunt plăcute și echilibrate, fără a fi extravagante.

Interiorul are un aspect futurist și este suficient de spațios pentru patru sau chiar cinci pasageri. Portbagajul oferă un volum de încărcare de 434 litri, cu 125 litri mai mult față de modelul Peugeot 208. Instrumentele de bord sunt digitale, iar planșa din fața celui de la volan oferă un efect 3D ce afișează informațiile pe mai multe planuri.

Peugeot 2008 GT poate fi configurat cu motoare clasice pe benzină sau diesel, dar și cu versiuni full-electric. Clienții pot alege dintre variante echipate cu motorul pe benzină de 1.2 litri numit PureTech în variante ce dezvoltă 100, 130 sau 155 CP, sau diesel 1.5 BlueHDI de 100 CP sau 130 CP.

Citește și: Mitsubishi Colt 2024 sau Renault Clio sub acoperire

Modelul testat este echipat cu motorul diesel 1.2 GT PURETECH de 130 CP și cutie automată cu opt trepte. Acest motor oferă 130 CP la 3.500 rpm și un cuplu maxim de 300 Nm. Puterea este transmisă către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte.

Peugeot 2008 GT nu poate fi configurat cu tracțiune integrală, dar constructorul francez și-a echipat modelul cu un selector pentru modul de rulare. Sistemul poartă numele de Grip Control și permite șoferului să aleagă între modurile Eco, Normal, Sport, Nisip, Noroi și Zăpadă. Sistemul ajustează răspunsul pedalei de accelerație, treapta selectată, dar și nivelul de asistare venit din partea sistemelor electronice.

Peugeot 2008 GT oferă un nivel ridicat de confort pentru ocupanții săi, datorită suspensiei reglate pentru o călătorie plăcută. În plus, spațiul de depozitare este generos, cu un compartiment închis în fața schimbătorului de viteze și un altul deschis, sub acesta. Pe consola centrală se află două suporturi pentru pahare, iar sub cotieră se găsește o altă cutie de depozitare.

Peugeot 2008 GT se comportă excelent în trafic, având un consum decent de combustibil. Consumul înregistrat la drum lung a fost de 6,2 litri/100 km, iar în timpul traseului preponderent urban, cifra a urcat la 7,5-8 litri/100 km.

Cutia automată își face bine treaba, fără șocuri și ezitări. Suspensia este reglată pentru confort, dar reușește să țină sub control mișcările ample ale caroseriei. În virajele mai strânse apare ruliul, dar acesta este ponderat.

Prețul pentru versiunea de top a modelului 2008 cu motor diesel 1.5 BlueHDI și cutie automată este de 26.180 euro (TVA inclus). Exemplarul nostru de test mai avea o serie de opțiuni: vopsea perlată, sistem acces fără cheie, scaune față încălzite, jante aliaj 17 inci, grip control, asistent coborâre pantă și incărcător wireless. Prețul total pentru modelul testat este de 28.083 euro.

Citește și: Test drive BMW X4: Un „Sports Activity Coupe” cu stil și performanță

Peugeot 2008 GT reprezintă o opțiune atractivă în segmentul SUV-urilor subcompacte, datorită designului său remarcabil și performanțelor tehnice oferite. Echipat cu motorul 1.5 BlueHDI și în echiparea de top, acest model devine un companion de încredere pentru drumuri lungi, oferind un motor silențios și economic, un design atrăgător și un nivel ridicat de confort.

Cu toate acestea, sistemul start-stop poate fi îmbunătățit, iar direcția asistată poate părea excesivă în anumite situații.

În concluzie, Peugeot 2008 GT este un model care merită să fie luat în considerare atunci când căutați un SUV compact și performant pentru a face față provocărilor traficului urban și a călătoriilor lungi, iar cei de la Neo Motors te așteaptă cu cele mai bune oferte.

Toate mașinile noi și second hand. O singură căutare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Top cele mai fiabile mașini de pe piață

Top cele mai fiabile mașini de pe piață

Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel, în Uniunea Europeană

Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel,...

Autoturismele BMW care circulă în România sunt cele mai avariate

Autoturismele BMW care circulă în România sunt cele mai...