Top 50 cele mai bune restaurante ale lumii. Țara cu cele mai multe în clasament

Data:

Top 50 cele mai bune restaurante ale lumii. Țara cu cele mai multe în acest clasament nu este nici Franța, nici Italia, ci Spania.

Spania are șase restaurante incluse în 2023 în „World’s 50 Best”, top 50 cele mai bune restaurante ale lumii. Italia are cinci, Franța patru, la fel și Peru. De altfel, pe locul 1 este chiar un restaurant din capitala peruană, Lima, scrie CNN.

Spania are locurile 2, 3 și 4

Spania domină de mulți ani acest clasament. Faimosul restaurant El Bulli, care s-a închis în 2011, a obținut locul nr. 1 de cinci ori, un record, începând cu 2002, când a debutat clasamentul.

Mai mulți dintre bucătarii de la restaurantele spaniole premiate în acest an – Spania a ocupat locurile 2, 3 și 4, plus alte trei locuri în top 50 – au fost pregătiți la El Bulli, sub îndrumarea lui Ferran Adrià, un pionier al gastronomiei moleculare (sau cocina de vanguardia, cum preferă Adrià să o numească).

Citește și: Cea mai bună rețetă de salată boeuf

Top 50 cele mai bune restaurante ale lumii. Cele mai bine clasate din Spania

Disfrutar | Barcelona

(Nr. 2 în top 50 cele mai bune restaurante din lume și cel mai bun restaurant din Europa)

Disfrutar, care înseamnă „a se bucura”, este condus de trei bucătari care s-au cunoscut și s-au format la El Bulli: Mateu Casañas, Oriol Castro și Eduard Xatruch.

Meniurile de degustare a mâncărurilor, despre care restaurantul spune că au o „identitate marcant mediteraneană”, încep în prezent de la 275 de euro, fără băuturi. Sunt disponibile două meniuri de degustare – unul cu creații care au devenit ofertele clasice ale restaurantului – cum ar fi pesto multisferic cu fistic și anghilă – și un meniu „festival” cu preparate create pentru sezonul actual. Disfrutar are trei stele Michelin.

Există o masă „vie” extra-specială, ce prezintă o serie de compartimente ascunse, pentru a dezvălui o serie de mâncăruri magice, de la petale de trandafir cu bezele de zmeură la merenghe de migdale acoperite cu pastă de yuzu japonez acrișor – completată de copaci înfloriți cu flori de vată de zahăr și fum clocotitor.

DiverXO | Madrid

(Nr. 3 în top 50 cele mai bune restaurante din lume)

„O călătorie prin lumea hedonistă, lacomă și creativă a lui Dabiz Muñoz.” Așa prezintă DiverXO ceea ce vor găsi clienții în acest restaurant din Madrid, unde meniul de degustare numit „porcii zburători” costă 395 de euro, fără băuturi.

Titlul meniului este o aluzie la ceva ce tatăl lui Muñoz a spus despre visele sale legate de restaurant, potrivit World’s 50 Best. În tot restaurantul sunt încorporați porci zburători.

Îndrăznețul Muñoz deține trei stele Michelin pentru DiverXO, care oferă mâncăruri cu influențe asiatice, cum ar fi homarul galician „care se trezește pe plajele din Goa”.

Citește și: De ce nu ajung la reciclare electronicele de mici dimensiuni?

Asador Etxebarri | Atxondo

(Nr. 4 în topul celor mai bune 50 din lume)

Gătitul la grătar cu flacără este specialitatea restaurantului Etxebarri, situat într-o clădire rustică din piatră și lemn, la poalele Țării Bascilor din Spania. Meniul de degustare cu mai multe feluri de mâncare include ingrediente la grătar, cum ar fi chorizo și anșoa sărată.

Bucătăria proprietarului-șef al Etxebarri, Bittor Arginzoniz, „se concentrează pe preparate la grătar de cea mai bună calitate, folosind diferite tipuri de lemn (stejar, lăstari de viță de vie, stejar din butoaie vechi etc.), ustensile inventate de el însuși și un sistem neobișnuit de scripeți care îi permite să controleze procesul de gătit”, potrivit Michelin, care a acordat o stea Etxebarri.

Continuarea clasamentului aici.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Presa din România se bazează pe presa din străinătate, ca să aibă cu copia și reposta. Trăiască CNN, NYT, WSP, Reuters, Spiegel, Bild, NZ etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Unde petrec românii Paștele | Funky Travel

Unde petrec românii Paștele? În 2024, 1 Mai și...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...