Toți cei 23 de polițiști de la Frontiera Calafat au fost arestați pentru 30 de zile

Data:

Toți cei 23 de polițiști de la Frontiera Calafat au fost arestați pentru 30 de zile. Decizia a fost luată în miercuri seară, în jurul orei 22.00. Polițiștii sunt acuzați de fapte de corupție.

Ordonanțele lor de reținere expiraseră înainte ca judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instanței să apuce să finalizeze analizarea dosarelor și să dispună sau nu măsuri preventive. Cauza a fost, evident, numărul lor foarte mare.

Tot din cauza numărului mare de rețineri, o mică parte a inculpaților a ajuns, aseară, la IPJ Dolj, iar cei mai mulți dintre cei 22 de inculpați ajungând în Centrul de Reținere al IPJ Gorj.

După miezul nopții în Centrul de Rețineri a mai ajuns încă un polițist, al 23-lea. Reamintim că marți, 21 noiembrie, ofițerii anticorupție de la mai multe structuri din țară au descins la 26 de adrese de pe raza județului Dolj într-un dosar de corupție la Frontiera Calafat.

Citește și Şeful Vamei Sculeni şi doi agenţi de poliţie, reţinuţi de DNA pentru luare de mită

Mai mulți agenți de poliție de aici sunt suspectați că au luat mită în mai multe rânduri de la persoane care tranzitau granița. Era vorba de bani (valută) și alte produse, unele chiar contrafăcute, precum parfumuri sau țigări.

La rândul lor, agenții ar fi dat mai departe șefilor direcți parte din mita primită. Sumele erau modice, dar, au precizat surse din cadrul anchetei, infracțiunile se petreceau în mod repetat.

Cine sunt polițiștii arestați aflați din publicația Știri Craiova.

Descinderi au fost astăzi și la Punctul de Frontieră Sculeni, Iași, în urma cărora șeful Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, Cristian Mancaş, şi doi agenţi de Poliţie de la acelaşi punct de frontieră au fost reţinuţi, miercuri de DNA, pentru luare de mită şi alte infracţiuni de corupţie.Aceştia ar fi cerut şi primit bani de la transportatori de mărfuri dinspre Republica Moldova spre UE pentru a nu îşi îndeplini atribuţiile de serviciu. Procurorii desfăşoară acte de urmărire penală faţă de alte 24 de persoane, între care agenţi ai poliţiei de frontieră, vameşi.

Mai multe, AICI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Profesor la Universitatea din Oradea, condamnat pentru fraudă cu fonduri europene | Bihoreanul

Profesor la Universitatea din Oradea, condamnat pentru fraudă. Ioan...

Candidatul PNL la CJ Brăila lăudat de învățătoarea lui într-un film electoral | De Brăila

Candidatul PNL la CJ Brăila lăudat de învățătoarea lui...

Dosarele penale ale președintelui CJ Iași, tergiversate 10 luni | Reporter de Iași

Dosarele penale ale președintelui CJ Iași sunt tergiversări la...