Tudor Giurgiu, despre „Confort Nordic”, filmul care a deschis festivalul TIFF: „Timothy Spall e delicios!”

Data:

E a treia zi la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF ), primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. Se anunță o duminică plină de provocări după o deschidere cu mii de oameni care au sfidat ploaia pentru un eveniment devenit un brand cultural, nu doar datorită selecției remarcabile de filme, ci și organizării ireproșabile, atmosferei efervescente și varietății de evenimente.

„Before & during the show. O deschidere TIFF cu emoții, as usual! Cu puțină ploaie, curcubeu, cu de toate. Să vezi o piață plină cu 3000 de oameni care rămân hotărâți la film e ceva! Confort Nordic, filmul care a deschis festivalul, o comedie nebună, va putea fi văzut în toamnă în cinematografe. Timothy Spall e delicios!”, a notat președintele Transilvania International Film Festival, Tudor Giurgiu, pe Facebook.

Citește și: Damian&Brothers, la Festivalul Etniilor

A treia zi a festivalului a înceout cu o dimineață superbă, însă vremea va fi capricioasă spre seară

Din păcate nici în seara asta (𝟭𝟭 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲) vremea nu ține cu noi la #Bonțida, așa că #mutăm evenimentul la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. De la 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟭:𝟰𝟱: 𝗜𝗡𝗙𝗜𝗡𝗜𝗧𝗬 𝗣𝗢𝗢𝗟, un thriller psihedelic cu starurile Mia Goth și Alexander Skarsgard. Biletele cumpărate rămân valabile”, au anunțat organizatorii.

Iată ce recomanda dimineață TIFF Transilvania International Film Festival pentru ziua duminică:

– Brigitte Bardot în Disprețul / Le Mépris, în retrospectiva #Godard astăzi de la 𝟭𝟯:𝟬𝟬 la Cinema Teatru Florin Piersic, unul dintre cele mai valoroase filme realizate vreodată, cu cadre superbe prin care se strecoară și Mediterana. Și pentru că și-au dorit-o tare mult pe #Bardot în film, jumătate din buget a mers la ea.

– pentru fanii #Hitchcock e destul de simplu azi: de la 𝟭𝟯:𝟯𝟬 la Cercul Militar ai documentarul dedicat lui: 𝗡𝘂𝗺𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗲𝘂 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗔𝗹𝗳𝗿𝗲𝗱 𝗛𝗶𝘁𝗰𝗵𝗰𝗼𝗰𝗸, inventiv ca și perspectivă, de la un documentarist (Mark Cousins) care de-a lungul carierei sale a intervievat cei mai mari actori și regizori din lume.

– neapărat să treci pe la 𝗣𝗲𝗱𝗲𝗮𝗽𝘀𝗮 / 𝗘𝗹 𝗖𝗮𝘀𝘁𝗶𝗴𝗼, de la 𝟭𝟴:𝟯𝟬 la Casa de Cultura a Studenților. Un film care-ți arată cât de uman poate fi să ai alte sentimente decât cele general validate despre maternitate și că nicio experiență nu seamănă cu alta. Excelent prinsă povestea unui cuplu într-un moment de mare încercare.

– vrei să emigrezi în State, ai viză, aterizezi la New York cu iubitul/a și cu vise mari în buzunar și sunteți opriți și trimiși la inspecție. Brusc, totul pare că merge prost, și chiar merge. Merită să vezi 𝗩𝗶𝘇𝗮 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲 / 𝗨𝗽𝗼𝗻 𝗘𝗻𝘁𝗿𝘆, în #Competiție la Cinema Victoria de la 𝟭𝟴:𝟬𝟬.

  • Brendan Fraser a luat #Oscarul pentru rolul care-l face în 𝗕𝗮𝗹𝗲𝗻𝗮 / 𝗧𝗵𝗲 𝗪𝗵𝗮𝗹𝗲 (r. Darren Aronofsky), e filmul de la 𝟭𝟲:𝟬𝟬 la Casa de Cultură a Studenților. Și ca să-ți dai verdictul, e o singură cale: să mergi să-l vezi.
  • 𝗧𝗼𝘁𝗲𝗺, de la #Berlinala 2023, unde a luat Premiul Juriului Ecumenic. Ora 𝟭𝟳:𝟬𝟬 la CINEMA MĂRĂŞTI. Un film cald despre o familie într-un moment de sărbătoare, dar și de mare încercare. Cel mai probabil îți va trezi amintiri despre propria copilărie.
  • o comedie cum numai nordicii pot face (trăznită și bizară): 𝗟𝗮 𝗱𝗿𝘂𝗺 𝗰𝘂 𝗺𝗮𝗺𝗮 / 𝗗𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗴 𝗠𝘂𝗺 de la 𝟭𝟲:𝟯𝟬 la Cercul Militar.
  • un film care-ți arată cât de mult contează anturajul și cum e bine să te uiți de două ori la oamenii cu care te-nconjori: un film polonez de la #Veneția: 𝗣â𝗶𝗻𝗲 ș𝗶 𝘀𝗮𝗿𝗲 / 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗮𝗹𝘁, de la 𝟭𝟵:𝟰𝟱 la Sapienția.
  • o #comedie din #Spania: Povești Indiscrete la 𝟮𝟬:𝟯𝟬 la Cinema Florin Piersic, de la un regizor cu al cărui ultim film am deschis #TIFF-ul în 2021. Asta zice tot!
  • filmele din Piața Unirii se recomandă de la sine, totuși, le-am dat cel mai mare ecran din festival: 𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝗻𝗼𝗮𝗽𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗶𝘂𝗯𝗶𝗿𝗲 e de la 𝟮𝟭:𝟰𝟱. Un thriller elegant despre mafie, poliție și onoare.

Lansat în 2002, la Cluj-Napoca, festivalul are, din 2019, propria platformă de streaming, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro).

Urmărește PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Tudor Giurgiu)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Marco Mezquida Trio aduce spiritul şi energia jazzului iberic cu două concerte la Bucureşti şi Cluj

Marco Mezquida Trio vine cu două concerte în România:...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...