Fiul unui preot a construit 20 de case și a făcut un milion de euro profit pe pământul Bisericii | ReporterIS

Data:

Fiul unui preot a construit 20 de case și a făcut un milion de euro profit pe pământul Bisericii. Daniel Rusu, fiul preotului din Miroslava (Iași) a luat cu 14.000 de euro 2,7 ha într-o râpă, în plin câmp, și a făcut schimb cu tatăl său, care i-a cedat 2,5 ha din terenul parohiei, în centrul comunei.

Terenul primit valora minim 1 milion de euro, prețurile în zonă fiind între 50 și 100 de euro/mp. Daniel Rusu a construit 20 de case și le-a vândut: profit minim – 1 milion de euro.

Mai are încă jumătate de teren liber și mai poate construi 10-15 case. Schimbul cu Biserica propriului tată este ilegal: nu avea acordul Consiliului Eparhial și al Mitropoliei.

Cazurile în care preoții valorifică în interes propriu pământul parohiei sunt rarisime și se lasă cu excluderea din rândul BOR. Daniel Rusu a fost consilier local PNL iar acum candidează în Miroslava din partea AUR

Anunț postat de Daniel Rusu în 2023: vinde casele cu 180.000 de euro respectiv 220.000 de euro

Citește și: De ce luptă Azota Popescu pentru schimbarea adopțiilor din România și câți președinți de țară s-au obosit să îi răspundă

Fiul unui preot a construit 20 de case. Ingineria care a stat la baza acestui tun imobiliar

Soții Rusu, Daniel și Andreea, din Miroslava au cumpărat în 2017 un teren de 2,7 hectare, extravilan, într-o râpă, unde nu există case, nici drum și nici măcar semnal GSM.

După 11 zile, au făcut un schimb cu Parohia Miroslava: au dat parcela agricolă din câmp și au primit 2,5 hectare intravilan, aproape de centrul comunei. Între cele două loturi este o distanță pe șosea de 7 kilometri.

Cheia afacerii: din partea Parohiei Miroslava semnatar a fost preotul Mihai Rusu, tatăl lui Daniel. Schimbul de terenuri nu a fost avizat nici de consiliul parohial, nici de Arhiepiscopia Iașilor.

Citește și: Peste 30 de filme în premieră națională, la Festivalul Filmului European. Evenimentul ajunge și la Chișinău

Practic, preotul i-a servit fiului pe tavă un teren de sute de mii de euro, pretabil pentru dezvoltare imobiliară. Ceea ce feciorul a și făcut ulterior: a lotizat, a construit case și le-a vândut. La 20 case deja înstrăinate, profitul se învârte în jurul a 1.000.000 euro, însă Daniel Rusu mai are teren pentru o a doua etapă.

Rusu s-a lansat acum și în politica mare, vrea să fie primarul comunei Miroslava din partea AUR.

Articolul integral, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: ReporterIS

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...