Turcia critică referendumurile pe care Rusia vrea să le organizeze în Ucraina

Data:

Turcia este indignată de intenția Rusiei de a organiza referendumuri în Ucraina pentru anexarea teritoriilor. Totodată, Turcia spune că nu va recunoaște această alipire a teritoriilor și i se pare o tehnică ilegală cu care nu este de acord.

„Asemenea fapte împlinite ilegitim nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională”, a declarat Ministerul turc de Externe.

De asemenea, Turcia nu a recunoscut niciodată anexarea peninsulei Crimeea a Ucrainei de către Moscova, eveniment care a avut loc în anul 2014 după ce între cele două state a izbucnit un conflict armat și a continuat cu invadarea Ucrainei de către Rusia în data de 24 februarie.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care are stabilite niște relații bune cu autoritățile de la Kiev și Moscova, a încercat să poarte niște discuțiiși să ajungă la un numitor comun însă fără prea mare succes. În ultima săptămână soarta Rusiei a fost întoarsă pe dos, iar cetățenii sunt într-o disperare și un haos, iar toată această situație este abia începutul.

Citește și: VIDEO Campanie România TV pentru „spălarea” lui Visarion Alexa și acuzarea femeii agresate. Avocat: „Cât de fie de entuziasmată, să nu plece?”

Recent, fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că referendumurile din Donbas sunt de mare importanţă nu numai pentru protecţia sistemică a locuitorilor, dar şi pentru restabilirea dreptăţii istorice. Autoritățile de la Moscova intenționează să organizeze referendumuri în mai multe regiuni din Ucraina în scopul anexării acestora.

Marți, președintele Vladimir Putin a emis un ordin de mobilizare a populației, lucru care i-a înfuriat și mai mult pe cetățenii ruși. Bărbații din Rusia cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani nu mai au voie să părăsească țara. Acest lucru a declanșat revolte și proteste masive în mai multe orașe ale țării.

Marţi, șeful statului turc le-a transmis liderilor mondiali reuniţi la ONU, la New York, că Moscova şi Kievul necesită ajutor pentru a putea găsi o soluție optimă pentru a rezolva criza, titrează 9AM.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Irlanda, Norvegia și Spania vor recunoaște statul Palestina

Irlanda, Norvegia și Spania au anunțat că vor recunoaște...

Schimbarea ordinii mondiale. Cine sunt susținătorii Rusiei

Schimbarea ordinii mondiale. Cine sunt susținătorii Rusiei, care direct...