UE ar putea înființa un tribunal special care să-l judece pe Vladimir Putin | Aktual24

Data:

UE ar putea înființa un tribunal special care să-l judece pe Vladimir Putin. Instanța ar putea viza și alți înalți oficiali politici și militari ruși, pentru faptele din Ucraina, anunță Euronews.

Comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, a declarat că „sunt luate în considerare două opțiuni principale: un tribunal internațional bazat pe un acord multilateral sau o soluție simplificată bazată pe un acord bilateral între Ucraina și Consiliul Europei”.

În plus, va fi creat un mecanism special de transfer, pentru a transfera cauzele de la instanțele ucrainene către această nouă instanță. țările de Jos și-au exprimat disponibilitatea de a găzdui această instanță, pe lângă Centrul internațional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune împotriva Ucrainei (ICPA), care este deja operațional.

Citește și: Olaf Scholz, primit astăzi, de premierul român Marcel Ciolacu pentru discuții despre cooperarea în industriile strategice și strategiile electorale ale socialiștilor europeni

UE ar putea înființa un tribunal special

Reynders consideră că înființarea tribunalului este ultimul pas: „Următorul pas este o chestiune de voință politică. Acesta va începe abia la începutul anului viitor, iar până la sfârșitul anului ar putea fi o realitate”.

Atacurile rusești asupra infrastructurii civile continuă în Ucraina. Vineri, mai multe rachete au lovit zone rezidențiale din sud-estul țării.

Articolul integral în Aktual24!

Putin este deja urmărit internațional pentru crime de război

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis în martie 2023 mandat internațional de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru crime de război.

De asemenea, comisarul lui Putin pentru drepturile copiilor, Maria Lvova-Belova, este și ea acuzată de crime de război pentru deportarea ilegală a copiilor din Ucraina.

Vineri, 17 martie 2023, Camera preliminară II a Curții Penale Internaționale („CPI” sau „Curtea”) a emis mandate de arestare pentru două persoane în contextul situației din Ucraina: Vladimir Vladimirovici Putin și Maria Alexeievna Lvova-Belova.

Camera preliminară a II-a a considerat, pe baza cererilor Procuraturii din 22 februarie 2023, că există motive întemeiate pentru a crede că fiecare suspect poartă răspunderea pentru crima de război de deportare ilegală a populației și cea de transfer ilegal de populație din zonele ocupate ale Ucrainei. Federației Ruse, în prejudiciul copiilor ucraineni.

  • „Domnul Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președinte al Federației Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă (în conformitate cu articolele 8(2)(a)(vii) și 8(2)(b)(viii) din Statutul de la Roma). Infracțiunile ar fi fost comise pe teritoriul ocupat ucrainean cel puțin începând cu 24 februarie 2022. Există motive întemeiate să se creadă că domnul Putin poartă răspundere penală individuală pentru infracțiunile menționate anterior, (i) pentru că a comis actele în mod direct, împreună cu alții și/sau prin alții (articolul 25 alineatul (3) litera (a) din Statutul de la Roma) și (ii) pentru incapacitatea sa de a exercita controlul în mod corespunzător asupra subordonaților civili și militari care au săvârșit actele.”
  • „Doamna Maria Alexeievna Lvova-Belova, născută la 25 octombrie 1984, comisar pentru drepturile copilului în biroul președintelui Federației Ruse, este responsabilă pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație. (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei către Federația Rusă (în conformitate cu articolele 8(2)(a)(vii) și 8(2)(b)(viii) din Statutul de la Roma). Infracțiunile ar fi fost comise pe teritoriul ocupat ucrainean cel puțin începând cu 24 februarie 2022. Există motive întemeiate să se creadă că doamna Lvova-Belova poartă răspundere penală individuală pentru infracțiunile menționate anterior, pentru că a comis faptele în mod direct, împreună cu alții și/sau prin altele (articolul 25 alineatul (3) litera (a) din Statutul de la Roma).”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: aktual24.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...