Un alt candidat la Primăria Capitalei? Premierul Ciolacu anunță sfârșitul „perioadei de independență”

Data:

Un alt candidat la Primăria Capitalei? Premierul Ciolacu anunță sfârșitul „perioadei de independență”, în urma speculațiilor apărute cu privire la retragerea lui Cătălin Cîrstoiu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, despre candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, că „perioada de independență a apus” și a precizat că o discuție cu Cătălin Cîrstoiu va avea loc cel târziu luni.

Managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu, a fost desemnat candidat independent susținut de alianța PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Retragerea nu este cerută, ci recomandată

„Eu nu îi cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă. Având o experienţă, spun eu, mai mare decât domnul Cîrstoiu, eu i-am făcut o recomandare, şi direct şi prin intermediul dvs, de câte ori m-aţi întrebat.

Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă să ţină o conferinţă de presă, aşa cum am convenit cu domnia sa şi cu preşedintele Nicolae Ciucă, şi să explice toate aspectele apărute în spaţiul public”, a mai declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro, potrivit G4Media.

Citește și Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu. Nu răspunde dacă este în incompatibilitate

„Nu vom putea merge înainte până nu se va întâmpla acest lucru, până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei.

Acest lucru l-am convenit împreună cu Nicolae Ciucă şi cu medicul Cătălin Cîrstoiu.

(..) Repet, domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în spaţiul public şi să explice toate aspectele, astfel nu vom putea merge mai departe”, a subliniat preşedintele PSD, conform G4Media.

Un alt candidat la Primăria Capitalei? Piedone este un subiect închis

Ciolacu a mai precizat că PSD și PNL vor avea candidat comun și a precizat că decizia PNL a fost de a nu-l susține pe Cristian Popescu Piedone, deci acest subiect „s-a închis”.

În ceea ce-l privește pe Robert Negoiță, care și-a anunțat disponibilitatea de a candida la Primăria Capitalei, Marcel Ciolacu că împreună cu Nicolae Ciucă a decis ca acesta să rămână la Sectorul 3.

Decizia a fost: PSD împreună cu PNL vor avea un candidat comun. Decizia PNL a fost foarte clară de a nu-l susține pe Piedone, deci subiectul s-a închis.

Domnul Cîrstoiu trebuia să facă până în acest moment această conferință de presă, de a lămuri toate aspectele”, a menționat premierul Marcel Ciolacu.

„Perioada de independență a apus”

Marcel Ciolacu a menționat că urmează să aibă o discuție comună împreună cu Nicolae Ciucă, liderul PNL, cel târziu luni.

Citește și „Fură” Cîrstoiu voturi de la Nicușor Dan sau îl încurcă pe Piedone? Explicații de la experți

„Acum câteva minute am vorbit cu domnul Ciucă, iar decizia noastră este foarte clară de a avea candidat comun la Primăria Capitalei.

Domnul Robert Negoiță tocmai a spus că, dacă se dorește, este candidat. Eu am spus că, după o decizie comună cu domnul Ciucă, cea mai bună variantă este ca domnul Negoiță să rămână candidat la Sectorul 3.

Candidatul comun poate să fie și membru PSD, și membru PNL. Cred că perioada de independență a apus”, a declarat liderul PSD.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursa electorală: „AUR este cea mai mare otravă”

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursă....