Un brad origami, de Cartea Recordurilor, va fi inaugurat la Craiova

Data:

Un brad origami, de Cartea Recordurilor, realizat de-a lungul a patru ani, urmează să fie inaugurat pe 7 decembrie, la Facultatea de Mecanică din Craiova. Este din hârtie, iar realizarea lui a presupus nu numai imaginație, ci și tehnică și precizie. Studenții l-au construit pornind de la o propunere, iar acum rezultatul va fi înscris în Cartea Recordurilor.

Potrivit reprezentanților Universității din Craiova (UCV), bradul este tip origami, are 4,40 metri înălțime și a fost realizat în mare parte din hârtie reciclată.

Studenții au folosit formule matematice și au aplicat tehnica plierii, au tăiat și proporționat materia primă, apoi au asamblat toate piesele: nici mai mult, nici mai puțin de 269.208 elemente. În total, au folosit 120 de topuri de hârtie, adică aproximativ 300 kilograme de hârtie.

Citește și: Criză de gelozie în autobuz, după un flirt nevinovat. Cum s-a ajuns la cuţite – VIDEO

Aproximativ 200 de studenți de la specializările Facultății de Mecanică au lucrat timp de patru ani la confecționarea acestuia. Ideea a pornit, în anul 2017, de la o studentă de la Specializarea “Construcții civile, industriale și agricole”. În timpul cursului de Geometrie descriptivă, a propus ca la aplicația practică să realizeze o construcție din origami. Colegii au fost de acord, iar de atunci au început să lucreze la bradul din hârtie. Studenții l-au realizat în patru etape: în 2017, 2018, 2019 și 2023”, precizează reprezentanții UCV.

Inaugurarea lui va avea loc pe 7 decembrie, ora 17:00, în Aula Magna a Facultății de Mecanică (Calea București, nr. 107).

Articolul integral, în Știri Craiova!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: stiricraiova.ro)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related