Un fals medic de familie din Sibiu, reținut de polițiști. A consultat inclusiv copii

Data:

Un fals medic de familie a fost reţinut de poliţişti, după ce a fost reclamat de un pacient care şi-a dat seama că prietenul adevăratului medic de familie din comuna Nocrich, cel care i-a ţinut locul cât a fost în concediu, de fapt este un impostor care a consultat inclusiv copii şi a prescris reţete.

„La data de 21 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au reţinut un sibian în vârstă de 36 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic.

Din investigaţiile desfăşurate de către poliţiştii sibieni a rezultat faptul că, la data de 5 iulie 2021, persoana în cauză s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie de pe raza localităţii Nocrich unde, cu încuviinţarea medicului titular, ar fi desfăşurat fără drept activităţi specifice profesiei de medic, constând în aceea că ar fi oferit consultaţii unui număr de 15 persoane şi ar fi eliberat ulterior două bilete de trimitere, precum şi 20 de reţete medicale compensate integral sau parţial.

Printre pacienţii trataţi de pretinsul medic, la data de 5 iulie 2021, se numără adulţi şi minori, inclusiv un copil în vârstă de 1 an şi 3 luni”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu remis Agerpres.

Citește și: Bilanț COVID. Peste 14.000 de cazuri noi și peste 200 de decese

Sibianul care a pretins că este medic de familie „ar fi folosit user-ul şi parola furnizate de medicul real, ar fi introdus date în aplicaţia informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate în vederea decontării serviciilor prestate, sume decontate ulterior.”

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, poliţiştii sibieni de investigare a criminalităţii economice au aplicat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului, urmând ca, în cursul zilei de 22 februarie, acesta să fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Citește și: VIDEO Când se vor ieftini curentul și gazele. O singură soluție reală, pe termen scurt

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Veniturile astronomice ale șefilor din sistemul judiciar

Anul 2023 a fost unul extrem de profitabil pentru...

Ce poți face dacă dai de eroarea de tipul „ecran albastru”

O pană informatică la sistemul Microsoft la nivel global...

Nicu Ștefănuță a fost ales candidatul Grupului Verzilor pentru funcția de Vicepreședinte al Parlamentului European

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță a fost ales astăzi, 10...

Rusia. Ce se mai întâmplă cu mișcările de opoziție

Decesul lui Alexei Navalnîi de acum cinci luni a...