Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Data:

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul European, cu puțin înainte de alegerile europarlamentare de pe 10 iunie.

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei” aceasta este cheia videoclipului prin care tinerilor li se transmite importanța votului pentru ca UE să rămână o uniune a democrației.

Mesajul vine de la bătrâni care au trecut prin momente grele ale istoriei: Holocaustul, intervenția sovietică de la Praga, Revoluția Română din 1989.

„Mama a murit peste mine, ca să apere. Aveam 12 ani. Să își vezi mama căzând peste tine ca să te protejeze, nu uiți niciodată”, spune una dintre bătrâne.

„În Timișoara, s-a tras în tineret în fața catedralei”, îi povestește o bătrână din România nepoatei ei.

„Să nu luați democrația ca un dat. Democrația are nevoie să fie susținută și protejată”, transmite și un bunic din Italia.

YouTube video

„Folosește-ți votul sau alții vor decide pentru tine!”, mesaj cu impact emoțional lansat de Parlamentul European pentru promovarea democrației.

Citește și O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Îndemn la vot impresionant. Neîmplicarea nu este o soluție

Neimplicarea și refuzul de a participa la alegeri pot conduce la derapaje pe care Europa, din păcate, le-a cunoscut în istoria sa recentă.

Alegerile europene sunt o ocazie crucială pentru cetățenii Uniunii Europene să-și exprime opiniile și să influențeze viitorul blocului comunitar.

Parlamentul European (PE) a lansat o campanie de promovare sub sloganul „Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine!”.

Citește și Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Democrația și dreptul de vot

Videoclipul asociat acestei campanii prezintă poveștile de viață ale unor persoane în vârstă din zece țări europene care au trăit vremuri în care democrația a fost eliminată de dictaturi ostile, crude și care prin lipsa implicării societății civile, au produs dictaturi care s-au arătat ostile intereselor propriilor țări, care au avut de suferit.

Acești oameni transmit generațiilor următoare mesajul lor puternic despre democrație și dreptul de vot.

O serie de persoane în vârstă, împărtășesc experiențele lor legate de democrație și de importanța votului. Mesajul lor este clar: votul nu este un dat, ci un drept prețios pe care trebuie să-l folosim, scrie Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: captură Youtube / Parlamentul European în România

spot_imgspot_img
3 COMENTARII
  1. „… din zece tari europene…”__–___”nu stiu cum or fi altii, dar cand imi amintesc de Ozana cea frumos curgatoare…”(aprox.), parafrazand, nu stiu ce si cum in celelalte 9 tari(probabil mai toate ex-comuniste), insa in Romania, votul NU conteaza, iar aceasta tocmai datorita acestei imense mase de BATRANI( cu exceptiile inevitabile), care ” au trait acele vremuri”, dar care -SURPRIZA!!!?- cand au avut OCAZIILE sa voteze PENTRU EI SI PENTRU NEPOTII LOR, au votat tot pentr exploatatori, si asta nu o data, CI AN DUPA AN, ba chiar si bianual, asa ca indemnurile pentru nepoti sunt doar o alta barba a ” moralitatii” romanesti, practic nepotii(maturi acum) sunt ceva mai de speriat decat insasi nomenclatura si securitatea comunista, furtul si orice ticalosie ( cat de cat ascunsa atunci), se face la lumina zilei, organizarea mafioto-politica (pe partide, asociatii, onguri, etc.) , face imposibila o reala democratie( altfel declarata si declamata si din rarunchi!) si -mai ales- orice justitie, criminali odiosi si sabotori evidenti ai economiei nationale, sunt „tinuti in procese” mai lungi decat razboiul de 30 de ani, iara cand se da un verdict, acesta este de RELUARE DE LA ZERO” a procesului, in timp ce pensiile lor speciale si alte beneficii, sunt „cu sfintenie” respectate…Dupa mine- PENTRU PUTINII ADEVARATI OAMENI CARE MAI TRAITI IN ROMANIA- va duceti la vot degeaba, nu aveti NICIO SANSA impotriva hoardelor neocomuniste, care voluntar sau nu- distrug tara, chiar daca si pe ei insasi( partial, multi au proprietati in alte tari,” cetatea de scapare”)…Ei vor reusi si inca prin mecanism democratic, votul…

  2. comentariul de mai sus l-am postat si pe R-22, la art. PSDNL si incremenirea in proiect(R.Culcer), dar ca si cel dinainte nu A APARUT, este ceva neverosimil, insa cu adevarat ciudat este ca la toate articolele recente , sunt „zero” comentarii, nu vad de ce R-22 ar interzice comentariile, pare mai degraba ca este setat ceva sa nu apara ale mele, iar daca da, ordinul trebuie sa fie de sus, de sus…Mai mult, aceasta ultima perioada de cenzura coincide cu situatia similara de pe pagina Hrituc.ro, unde comentariile mele sunt TRIMISE… dar nu apar! In sfarsit, mai jos cateva randuri postate (pe R-22) impreuna cu comentariul de mai sus: ” APROAPE 30% DIN NUMĂRUL TOTAL DE SALARIAȚI ROMÂNI LUCRAU, ÎN 2022, ÎN MULTINAȚIONALE – (CRONICA.ro)„… 30 %…”___–___se apropie timpul cand nici 30 la suta dintre „romani” nu vor mai fi nascuti in Romania, iar aceasta datorita ” democratiei pur romanesti”…

  3. As zice (parafrazand din Decameronul: Meraviglia! Meraviglia! Il muto, parla!) REVISTA 22 POSTEAZA!, chiar doar ce am verificat si -in sfarsit!- comentariile mele au fost postate, inclusiv cel din 17 Aprilie, poate ca a fost doar ceva tehnic, in sfarsit , rebuie sa aduc aceasta informatie, este corect…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related