Un ministru german cere o reacție mai dură la evaziunea de sancțiuni

Data:

Guvernul german trebuie să ia măsuri mai dure împotriva companiilor germane care eludează sancțiunile UE împotriva Rusiei făcând afaceri prin intermediul unor țări terțe, potrivit ministrului economiei, Robert Habeck.

„Datorăm acest lucru nu în ultimul rând oamenilor din Ucraina”, a declarat Habeck pentru grupul media german Funke, citat de agenția de știri Dpa.

De când Moscova a început invazia la scară largă a Ucrainei vecine în urmă cu peste 13 luni, Uniunea Europeană a emis 10 pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv restricții comerciale de amploare.

Habeck a declarat că, atunci când vine vorba de lupta împotriva eludării ilegale a acestor măsuri, Germania ar putea învăța de la Danemarca. Autoritățile vamale daneze analizează foarte atent fluxurile comerciale și datele vamale pentru a detecta anomalii, a declarat ministrul german.

„Dacă apar astfel de anomalii, de exemplu, o cantitate mare de anumite bunuri care înainte mergeau în Rusia este acum brusc stabilită să fie livrată în cam aceeași cantitate către o altă țară terță, acesta este un motiv pentru a arunca o privire”, a spus Habeck.

Citește și: Cum a luat Parlamentul 20 de hectare de la Cercetare și le-a donat Bisericii

Într-un astfel de caz, a adăugat el, autoritățile daneze solicită explicații din partea companiei responsabile.

Legea germană privind comerțul exterior permite proceduri similare, dar guvernul nu utilizează suficient aceste prevederi, potrivit lui Habeck.

„Dacă acest lucru este folosit într-un mod țintit, putem consolida influența comună a autorităților noastre”, a spus el.

La sfârșitul lunii februarie, Habeck, care ocupă și funcția de vicecancelar al Germaniei, a propus măsuri concrete pentru a combate mai bine evaziunea în materie de sancțiuni. Planurile sunt în prezent discutate în cadrul guvernului german și cu partenerii UE ai Berlinului, a spus el.

  Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Robert Habeck, ministrul german al Economiei și Protecției Climei, se află în fața Ministerului Energiei din Ucraina, după o întâlnire privind reorientarea cooperării în domeniul energiei. Foto: Dpa

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...