Un nou cutremur, cu magnitudinea de 4,1, în județul Arad

Data:

UPDATE. Seismologii au revizuit în creştere, de la 4,1 la 4,3 pe Richter, magnitudinea cutremurului de suprafaţă produs marţi seara, la ora locală 19:15, în Crişana, judeţul Arad.

Potrivit datelor revizuite de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a înregistrat la o adâncime de 7 kilometri, faţă de 15 kilometri iniţial, în apropierea următoarelor oraşe: 18 km sud-est de Arad, 46 km nord-est de Timişoara, 71 km sud-est de Bekescsaba şi 94 km nord de Reşiţa.

––––-

ȘTIREA INIȚIALĂ. Un nou cutremur s-a produs în judeţul Arad, marţi seară, în zona Lipova, având magnitudinea de 4,1, au transmis autorităţile locale, care precizează că nu sunt înregistrate victime sau pagube materiale.

„În ziua de 23.05.2023, 19:15:29 (ora României), s-a produs în Banat, Arad, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 17 km SE de Arad, 43 km NE de Timişoara, 72 km SE de Bekescsaba, 92 km N de Reţiţa. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere în municipiul şi judeţul Arad”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, potrivit Agerpres.

Luni, la ora 20,46, în aceeaşi zonă s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe Richter, intensitate VI, la o adâncime de 2 kilometri. Prima replică, cu magnitudinea 4,3 pe Richer, a fost înregistrată după aproximativ două ore, iar pe parcursul nopţii au mai avut loc replici de intensitate mai mică.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Citește și: Mircea Cantor expune în Munții Apuseni: „Eu nu cred că suntem buricul pământului, generația noastră”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...