Un specialist român din SUA avertizează că faza endemică a pandemiei va fi cu tulpina Delta

Data:

Un studiu recent care analizează tulpina Omicron a virusului COVID-19 ridică o serie de semne de întrebare cu privire la anunţul autorităţilor cu privire la trecerea unui moment „endemic” în pandemie, care presupune tratarea local şi sezonier a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Prof.dr. Cristian Apetrei, absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF), specialist în boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, SUA, a prezentat rezultatul studiului publicat în prestigioasa revistă The New England Journal of Medicine. Conform studiului, teoria patogenităţii mai reduse a tulpinii Omicron a fost confirmată, dar doar parţial. Profesorul atrage atenţia că rezultatele acestui studiu pot fi coroborate cu declaraţiile oamenilor de ştiinţă încă de la apariţia Omicron: nu trebuie să „clamăm fericirea absolută de a fi expuşi la virus”.

„Omicron se deosebeşte de variantele precedente prin aceea că a survenit în populaţii mult mai bine imunizate fie prin vaccinare, fie prin valurile anterioare. Omicron aduce ca noutate o abilitate excelentă de a reinfecta/infecta vaccinaţi (deci o excelentă capacitate de evaziune imună)”, a explicat prof.dr. Cristian Apetrei.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Cuba a creat 5 vaccinuri anti COVID. 85% dintre cubanezi sunt imunizați

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ursula von der Leyen, în așteptarea votului pentru viitorul președinte al Comisiei Europene

Noul Parlament European urmează să stabilească, prin vot secret,...

APIA Arad îşi construieşte un sediu nou, de 13,4 milioane de lei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad...

Costul vieții a crescut cu 60%. Pe ce cheltuie românii banii | Banatul Azi

Costul vieții a crescut cu 60%. Pe ce cheltuie...